Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Košarac: Od Ivanića sam tražio da prestane da spava u Predsjednštvu BiH

kosarac
Košarac

Član Predsjedništva SNSD-a Staša Košarac rekao je da “gomila uvreda i kleveta, koje su mu upućene u saopštenju Informativne službe PDP-a, odaju nervozu jedne male, probosanske partije, koja je svjesna da za svoju politiku nema podršku građana Republike Srpske i da će uskoro biti oduvana sa političke scene i iz skupo plaćenih fotelja u Sarajevu u kojima sjede protiv volje srpskog naroda u Republici Srpskoj”.

“Najprizemniji mogući rječnik, prepun kleveta i uvreda, jasan je znak da su ih pogodile činjenice i istina o djelovanju njihovog počasnog predsjednika i člana Predsjedništva BiH Mladena Ivanića, o čemu sam juče govorio u javnosti. O ulozi gospodina Ivanića i njegovog kabineta u pripremama za izvođenje združene vježbe pripadnika Oružanih snaga BiH i NATO-a na poligonu Manjača, koja uključuje i upotrebu zloglasnih američkih aviona A-10, nema ni riječi u saopštenju Informativne službe PDP-a”, istakao je Košarac.

On je u izjavi Srni podsjetio da je juče u javnost iznio činjenice o uključenosti ljudi iz kabineta srpskog člana Predsjedništva BiH Mladena Ivanića u operativne pripreme za izvođenje vojne vježbe na Manjači, čemu se oštro suprotstavljaju institucije i građani Republike Srpske.

“Od Ivanića sam tražio da prestane da spava u Predsjedništvu BiH, da zabrani održavanje te vježbe i da naredi da se obustave sve pripremne aktivnosti Oružanih snaga BiH s ciljem realizacije te vojne vježbe, čijim se održavanjem ignorišu odluke institucija Republike Srpske i direktno krši Rezolucija Narodne skupštine o proglašenju vojne neutralnosti Republike Srpske. Umjesto odgovora, dobio sam gomilu neistina, uz uvredljiv i klevetnički rječnik, koji je sramotan i potpuno neprimjeren u političkoj komunikaciji sa javnošću”, poručio je Košarac.