Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Parlament BiH

Krišto nije pozvala članove VSTV-a, Mehmedović poručio: Svi da podnesu ostavke!

parlament bih

Zastupnici razmatraju i informaciju Vijeća ministara u tehničkom mandatu o kontroli i upravljanju migranatskom krizom sa osvrtom na aktuelnu sigurnosnu i humanitarnu situaciju na području Unsko-sanskog kantona

Nastavljeno je zasjedanje PD Parlamentarne skupštine BiH, a niti jedan član VSTV-a nije došao na sjednicu Predstavničkog doma PSBiH, a Borjana Krišto, predsjedavajuća ovog Doma kazala je u odgovoru Adilu Osmanoviću (SDA) da predlagači hitne sjednice nisu pozvali članove VSTV-a te da ona to nije mogla učiniti.

Šef Kluba SDA Adil Osmanović zatražio je da Milan Tegeltija, Ružica Jukić i Jadranka Lokmić Misirača dođu na sjednicu ili makar jedno od njih.

“Ovo su obavezne tačke dnevnog reda”, kazala je Krišto.

Sazivanje hitne sjednice tražilo je 14 poslanika iz SDP-a, SBB-a, Naše stranke, SDS-a, PDP-a, A-SDA, PDA i Nezavisnog bloka. Na dnevnom redu nastavka druge hitne sjednice je aktuelna situacija u pravosudnim institucijama BiH sa akcentom na obaveze iz preporuka Evropske komisije.

Zastupnici razmatraju i informaciju Vijeća ministara u tehničkom mandatu o kontroli i upravljanju migranatskom krizom sa osvrtom na aktuelnu sigurnosnu i humanitarnu situaciju na području Unsko-sanskog kantona.

Šemsudin Mehmedović (SDA) u svojim zaključcim predložio je da svi članovi VSTV-a podnesu ostavke i da se u Parlament BiH dostave hitne izmjene Zakona o VSTV-u.

Burno na zasjedanju Parlamenta BiH: “Zovite da dođu Tegeltija i članovi VSTV-a”