BiH

krug 99

Kulenović: Put BiH ka napretku je građanski model uređenja

04/01/2021

U narednoj godini Krug 99 još će, kako je istaknuto, posvećenije zastupati temu izgradnje i obnove građanskog društva i državnog uređenja te svakolikom nacionalnom prosperitetu i demokratskoj suradnji davati najveći značaj

Asocijacija nezavisnih intelektualaca Krug 99 uporno zastupa vrijednosti građanskog društva i demokratske države te sukladno tome i građanskog državnog i političkog uređenja.

Na tome su, kako je kazao predsjednik Kruga 99 Adil Kulenović na konferenciji za medije, insistirali i profiliranjem skoro trećine sesija tokom prošle godine kao i posebnim dokumentom ‘Stavovi Kruga 99 o građanskom konceptu demokratske države BiH’ i prijedlogom izmjena Izbornog zakona BiH u istom teorijskom i političkom duhu.

– Put BiH ka napretku je građanski model uređenja, primjeren svim demokratskim državama, razvijenim društvima i modernim nacijama, kao državama i zajednicama slobodnih i ravnopravnih građana – naglasio je.

U narednoj godini Krug 99 još će, kako je istaknuto, posvećenije zastupati temu izgradnje i obnove građanskog društva i državnog uređenja te svakolikom nacionalnom prosperitetu i demokratskoj suradnji davati najveći značaj.

Na današnjoj, godišnjoj konferenciji za novinare Kruga 99 govorili su i Strajo Krsmanović, Senadin Lavić, Marijo Pejić te Hazim Bašić. Kako je naglašeno, Krug 99 održao je prošle godine ukupno 35 redovnih sesija, naučni simpozij, a u funkciji uvodničara sudjelovala su 73 izlagača i oko 400 aktera u raspravi. Nastoje, kako je rečeno, biti angažirani u mjeri koliko to zahtijeva društvena stvarnost, potrebe i interesi cjelokupnog društva, ali i prosperitet države Bosne i Hercegovine.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.