Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
BiH

Radnici Laste Čapljina žele isplatu zaostalih plata

07/06/2016

Proizvodnja u tvornici Lasta Čapljina i danas je, drugoga dana, obustavljena. Radnici poručuju kako neće početi s radom dok im se ne ispune svi njihovi zahtjevi, a to je isplata zaostalih plaća i uplata mirovinskog osiguranja.

Radnici traže isplatu tri zaostale plaće te da im se uplati penziono osiguranje za zadnja četiri mjeseca 2014. cijelu 2015. i za pet mjeseci u 2016. godini.

– Krajnje obespravljeni, bili smo prisiljeni na ovaj korak, ne bojeći se više za svoja radna mjesta, jer nemamo više od čega živjeti – kazala je za Fenu Nikolina Čuljak, jedna od radnica čapljinske tvornice.

Navela je kako im je menadžment tvornice poručio da nemaju razloga za štrajk te kako su dobili informaciju da će s radnicima razgovarati tek u ponedjeljak.

– Mi ćemo do daljnjega biti u pogonu ali nećemo raditi sve dok se ne ispune naši zahtjevi – ponovila je Čuljak, dodavši kako je u tvornici 90-tak radnika  te da se njihova mjesečna primanja kreću od 360 do 450 konvertibilnih maraka.

Komentari