Kanton 10

Livanjska srednja škola planira educirati tehničare za razvoj videoigara

livno_novska_gaming_industrija (1)

Gaming industrija ima najveći trend svjetskog rasta, tako da naši učenici po završetku školovanja neće imati problema u pronalasku posla

Srednja strukovna škola Silvije Strahimir Kranjčević iz Livna planira u bliskoj budućnosti u saradnji s Ministarstvom prosvjete kulture i sporta Kantona 10 u svoj školski program uvrstiti novo atraktivno zanimanje – tehničar za razvoj videoigara.

S tim u vezi uposlenici livanjske škole, predvođeni direktorom Sašom Grabovcem, posjetili su Novsku, središte gaming industrije u ovom dijelu Europe.

Po riječima direktora, tom prilikom posjetili su poslovni inkubator “Pismo” gdje su dobili vrijedne informacije o edukaciji tehničara za razvoj videoigara.

– Ovaj novi obrazovni program potpuno se razlikuje od postojećih, jer je naglasak na strukovnom dijelu kroz koji učenici dobivaju potrebna znanja i vještine kako bi bili konkurentniji na tržištu rada – kazao je Grabovac.

Dodao je kako se radi o sve popularnijem i traženijem zanimanju.

– Gaming industrija ima najveći trend svjetskog rasta, tako da naši učenici po završetku školovanja neće imati problema u pronalasku posla. Također valja istaknuti kako se radi o iznadprosječno plaćenom zanimanju – kazao je direktor Srednje strukovne škole Silvije Strahimir Kranjčević.