Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Lutrija BiH zatvorila sve poslovnice u Zenici

lutrija4

Nakon što je Gradsko vijeće povećalo takse za priređivače igara na sreću sa 2.500 na 50.000 KM godišnje, po svakom uplatnom mjestu, Lutrija BiH je, kako su ranije i najavili, sve svoje poslovnice u Zenici zatvorila.

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović je predložio, a Gradsko vijeće većinom glasova podržalo Odluku da se takse za priređivače igara na sreću u Zenici povećavaju i do 50.000 KM godišnje po uplatnom mjestu, objašnajvajući da je takva odluka ispravna i da će donijeti više novca u gradsku kasu.

Priređivači, pak, su negodovali zbog ovakve odluke. Novca u gradskoj kasi, poručili su, bit će manje. Smatraju da je to ogromna taksa, ali i odluka suprotna Ustavu FBiH.

Također, i iz kladionica u privatnom vlasništvu, koje rade u Zenici, najavili su da će na području Zenice zavoriti oko 100 poslovnica. Međutim, na zatvaranje su se za sada odlučili samo iz Lutrije BiH.

– Svih deset poslovnica Lutrija BiH je zatvorila sa 1. januarom 2017. Tri uplatna mjesta su bila otvorena do 31. januara kako bi ispoštovali obavezu dobitaka iz klasičnih igara – izjavio je ranije Edhem Pašukan, direktor Lutrije BiH.

Odluka o komunalnim taksama mogla bi Zenicu odvesti u bankrot