Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Reakcije

Magazinović: Ljut sam zbog događaja u Srebrenici, to je udruženi zločinački poduhvat

magazinovic
Saša Magazinović

Kriminalno je svugdje, a posebno podlo takvu stvar uraditi u Srebrenici u kojoj vlada svakodnevna borba za poštivanje osnovnih ljudskih prava i mir, poručio je Magazinović

Predsjednik Glavnog odbora SDP-a i državni parlamentarac Saša Magazinović oštro je reagovao nakon informacije da je lokalni SDP u Srebrenici osumnjičen da je na izborima zloupotrebljavao dokumente Bošnjaka u korist Mladena Grujičića.

“Ne u moje ime. Kao i svi, ljut sam zbog događaja u Srebrenici. Nisu to radili u ime partije! To je udruženi zločinački poduhvat. Kriminalno je svugdje, a posebno podlo takvu stvar uraditi u Srebrenici u kojoj vlada svakodnevna borba za poštivanje osnovnih ljudskih prava i mir”, istakao je predsjednik Glavnog odbora SDP-a.

Oglasio se i Vojin Mijatović, potpredsjednik SDP-a koji je kazao da sve ono što se dogodilo danas u Srebrenici predstavlja veliki udar na SDP BiH.

„Danas smo na hitnoj telefonskoj sjednici Predsjedništva raspustili odbor u Srebrenici i isključili iz članstva predsjednika organizacije u Srebrenici! Iako je ovo čin pojedinaca osjećam se dužnim da se kao potpredsjednik SDP BiH javnom izvinim svim građanima Srebrenice ali i čitave Bosne i Hercegovine“, kazao je Mijatović.