BiH

BIHAMK

Magla i niska oblačnost smanjuju vidljivost, pažnja na sitne odrone

02/11/2018

Skreće se pažnja i na sitne odrone zemlje ili kamenja

Magla i niska oblačnost jutros smanjuju vidljivost, posebno u višim planinskim predjelima (izdvaja se prevoj Makljen na putu Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje), kao i u kotlinama i uz riječne tokove. Skreće se pažnja i na sitne odrone zemlje ili kamenja.

Za danas je najavljen početak deminerskih radova na dionici magistralnog puta M-16 Donji Vakuf-Jajce (Skela, na ulazu u Jajce), zbog čega će od 08.00 do 16.00 sati dolaziti do povremenih polusatnih obustava saobraćaja.

Danas i sutra izvodit će se sanacioni radovi i na regionalnom putu R-461 Srebrenik-Bukva (u dužini od 800m), zbog čega će od 08.00 do 17.00 sati saobraćaj biti obustavljen. Za vrijeme obustave vozila će se preusmjeravati na putni pravac Srebrenik-Donja Orahovica-Gračanica.

Zbog rekonstrukcije mosta, obustavljen je saobraćaj teretnih vozila na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno (na ulazu u Bugojno). Za vrijeme radova teretna vozila preusmjeravaju se na alternativni pravac Bugojno-Donji Vakuf-Travnik-Nević Polje, dok putnička vozila saobraćaju obilaznicom u neposrednoj blizini.

Od ostalih puteva sa izmjenama u režimu saobraćaja zbog aktuelnih radova izdvaja se autoput A-1 dionice Sarajevo sjever-Lepenica i Podlugovi-Visoko, zatim autoput Bosanska Gradiška-Banja Luka, kao i magistralni putevi: M-6 Domanovići-Stolac, M-6.1 Kolo-Posušje, M-15 Priluka-Glamoč, M-5 Donji Vakuf-Travnik i M-18 Olovo-Kladanj. Na tim dionicama saobraća se sporije, uz obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije.

Na graničnim prijelazima zadržavanja su, za sada, kratkotrajna. Zbog radova u Hrvatskoj i dalje je zatvoren GP Bosanski Novi-Dvor, saopćeno ej iz IC BIHAMK-a.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.