Boluje od epilepsije

Mahir Memić treba pomoć dobrih ljudi

mahir_memic_apel333

Kako Mahirova porodica nije u stanju obezbijediti neophodna sredstva i novac za mjesečne terapije koje koštaju 1.780 eura, upućen je apel svima koji su u mogućnosti da mu pomognu

Bugojansko udruženje “Đerđef“ pokrenulo je akciju prikupljanja pomoći za liječenje 21-godišnjeg Mahira Memića iz Gornjeg Vakufa-Uskoplja.

-Mahir već jedanaest godina boluje od epilepsije, a bolest se sve više manifestira kroz svakodnevne, kratke ali nesnošljive napade. Bezuspješno se liječio u Sarajevu, zbog čega smo u februaru organizirali njegov odlazak na kliniku u Beč. Predao je nalaze, i sada čeka odgovor ljekara, šta dalje – kazala je predsjednica ovog udruženja Šida Kalbić.

Vjeruje da će Mahir uspjeti pobijediti bolest kao i mnoga druga djeca koja su posredstvom Udruženja “Đerđef“ već bila na liječenju u Austriji.

-Pretrage su pri kraju, i mi očekujemo ponovni poziv za Austriju. Pozvali smo sve humane ljude da nam se pridruže u prikupljanju pomoći za nastavak Mahirovog liječenja. Još nismo sigurni o kojem iznosu se radi, ali ne želimo biti nespremni kada nas pozovu – naglasila je.

Kako Mahirova porodica nije u stanju obezbijediti neophodna sredstva i novac za mjesečne terapije koje koštaju 1.780 eura, upućen je apel svima koji su u mogućnosti da mu pomognu.

-Udruženje je u BBI banci otvorilo račun za Mahira Memića: 141-060-000-90-97-135. Također, pozivom na broj 090/291-019 svi zainteresirani građani mogu donirati 2 KM za liječenje ovog mladića – istaknula je Šida Kalbić.

Dodaje kako je u planu da se uskoro organizira i humanitarni koncert za ovog mladog Gornjovakufljanina.