Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Maksimović ne odustaje od protesta u Bijeljini

Zlatko Maksimovic

Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) i druge stranke koje su na proteklim lokalnim izborima podržale Zlatka Maksimovića za načelnika Bijeljine najavili su za sutra proteste u tom gradu zbog, kako tvrde, izborne krađe za koju optužuju protivkandidata iz Saveza za promjene Miću Mićića.

Maksimović je uime Koalicije “Bijeljina pobjeđuje”, koja mu je dala podršku na izborima, kazao da će protesti, planirani simbolično u pet do dvanaest sati, biti mirni i dostojanstveni.

Najavio je i da će članovi Koalicije potpisati deklaraciju „o nelegitimnosti gradonačelnika Miće Mićića“.

Maksimović tvrdi i da je sve veći broj građana i posmatrača na izborima koji ukazuju na nepravilnosti tokom izbora 2. oktobra te da su angažirali i pravni tim koji će se baviti tim pitanjem.

S druge strane, Mićo Mićić, koji je po preliminarnim podacima CIK-a, pobjedio u izbornoj trci za načelnika Bijeljine, kaže da je cilj protesta dalja destabilizacija vlasti u tom gradu, a da neće praviti kontraproteste i „slati Srbe na Srbe“.

-Pustit ćemo ih da organiziraju protest, za koji očekujemo da bude miran i da se ljudi i institucije zaštite – dodao je Mićić.

Mićić pita predstavnike Koalicije “Bijeljina pobjeđuje” protiv koga oni protestiraju – protiv kog naroda?

U Savezu za promjene u Bijeljini su istakli da imaju saznanja da će na protestima Koalicije “Bijeljina pobjeđuje” biti isključivo radnici javnih ustanova, što je zloupotreba.