BiH

Zastupnik u Parlamentu BiH

Mandra: Ako se Nešić odriče BiH, neka se odrekne i plate koju prima od BiH

02/06/2021

S obzirom da se Nešić referirao na primanje plata iz državnog budžeta, Mandra ga poziva da, ukoliko ne osjeća Bosnu i Hercegovinu svojom domovinom, to potvrdi i djelima – pa neka se odrekne plate koju prima upravo od države Bosne i Hercegovine

Izjava zastupnika u Parlamentu BiH Nenada Nešića da „član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović pokušava Srbe i Srbiju nacrtati zlim“ predstavlja kulminaciju toksične retorike gospodina Nešića, saopćio je zastupnik u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Nermin Mandra.

Činjenica, ističe, da je član Predsjedništva BiH Džaferović objasnio rukvodstvu Srbije i bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska proceduru imenovanja visokog predstavnika nije crtanje nikoga zlim, već “besplatna pravna lekcija ljudima koji očigledno ne razumiju ili neće da razumiju kako stoje stvari po Dejtonu”.

-Naročito raskošno neznanje u ustavnopravnim pitanjima je pokazao gospodin Nešić, koji očigledno nije ni došao u poziciju da komentariše ovakve stvari, na osnovu kompetencija, već nekim drugim linijama. Neozbiljno je da takva pojava pokušava držati lekcije članu Predsjedništva BiH, navodi Mandra.

S obzirom da se Nešić referirao na primanje plata iz državnog budžeta, Mandra ga poziva da, ukoliko ne osjeća Bosnu i Hercegovinu svojom domovinom, to potvrdi i djelima – pa neka se odrekne plate koju prima upravo od države Bosne i Hercegovine.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.