Marihuanom “ukrasili” fotografije banjalučkih maturanata

BiH

pano4

Neobičan pano maturanata Tehničke škole, smjer instalateri, koji je danima unazad privlačio pažnju Banjalučana, kako na ulicama grada, tako i na društvenim mrežama zbog biljke koja podsjeća, ni manje ni više, nego na list marihuane, juče je vraćen nazad u školu.

O panou razreda III-1 pričalo se bukvalno na svakom koraku, a posljednjih sedam dana kružio je društvenim mrežama. Mišljenja su bila podijeljena, od onih da su učenici dodavanjem lista na pano pokazali da su veoma duhoviti, do onih drugih, kako bi zbog nevine šale svi mogli da imaju probleme, piše Press.

[pull_quote_left]Postavljalo se i pitanje ko je odlučio da sporni dodatak, koji mnogo podsjeća na marihuanu, bude dio panoa, ali i kako je rukovodstvo škole pristalo? Iz Tehničke škole rekli su da je pano sklonjen onog momenta kada je razrednica vidjela sporni dodatak[/pull_quote_left]

Postavljalo se i pitanje ko je odlučio da sporni dodatak, koji mnogo podsjeća na marihuanu, bude dio panoa, ali i kako je rukovodstvo škole pristalo? Iz Tehničke škole rekli su da je pano sklonjen onog momenta kada je razrednica vidjela sporni dodatak.

“Učenici panoe rade u dogovoru sa razrednim starješinama, tako je bilo i u ovom slučaju. Razrednica ovog odjeljenja vidjela je radnu verziju panoa na kojoj su stajale njihove fotografije i u pozadini instalacije koje su opisivale njihovu struku, a dodatak koji izgleda poput marihuane i koji je očigledno umetnut naknadno, razrednica nije vidjela, niti je odobrila. Mi smo danas pano vratili u školu”, kaže psiholog u ovoj školi Tatjana Radulović.

O eventualnim posljedicama i da li će ih uopšte biti, Radulovićeva nije mogla da govori.

“Direktorica škole je trenutno na ekskurziji i vraća se sljedeće sedmice. Iako je nastava za maturante zvanično završena, učenici još nisu položili završni ispit. Šta će dalje biti, to vam zaista ne mogu reći. Ono što je sigurno je da će na Nastavničkom vijeću to biti spomenuto, jer ako je riječ o listu marihuane, takav pano je neprimjeren i škola to ne odobrava”, ističe Radulović.