Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sulejmanović se pokušao zaklati u ćeliji KPZ-a?!

sulejmanovic dalibor

U Kantonalnom sudu u Sarajevu danas je nastavljeno suđenje Daliboru Sulejmanoviću (31), optuženom da je 24. jula prošle godine u dvorištu napuštene kuće, u ulici Emira Bogunića Čarlija na broju 30, u sarajevskoj općini Ilidža, iz automatske puške ubio Harisa Selmana (23).

Optuženi je na suđenje stigao zamotanog vrata.

Sud je obaviješten da se Sulejmanović pokušao samoozlijediti u KPZ-u Sarajevo. Navodno se pokušao zaklati.

[pull_quote_right]Radović-Rajević je pojasnila da su svi kod kojih je vještačeno prisustvo barutnih čestica, morali biti u kontaktu s oružjem ili sa osobom koja je pucala ili su bili u prostoru gdje je pucano[/pull_quote_right]

Na pitanje predsjedavajuće Sudskog vijeća Jasmine Begić, je li sposoban pratiti suđenje, Sulejmanović je odgovorio potvrdno.

Danas je saslušan vještak Gordana Radović-Rajević koja je kazala da je kod Tarzana, Ramba, Zahida i Dalibora Sulejmanovića, vještačila prisustvo barutnih čestica na rukama. Vještačenje je obavljeno i kod Ajše Seferović, Sandale Seidinović, te ubijenog Harisa Selmana. Kod Tarzana je pronađeno 11 barutnih čestica, kod Ramba 42, kod Zahida 51, a kod optuženog Dalibora 9 čestica.

Kod Ajše je utvrđeno prisustvo 21 čestice baruta na rukama, a kod Sandale 31. Kod ubijenog Harisa Selmana nije utvrđeno prisustvo barutnih čestica.

Radović-Rajević je pojasnila da su svi kod kojih je vještačeno prisustvo barutnih čestica, morali biti u kontaktu s oružjem ili sa osobom koja je pucala ili su bili u prostoru gdje je pucano.

https://www.youtube.com/watch?v=V5VMFEgvrAs

Radović-Rajević potvrdila je da se ne može isključiti mogućnost da je bilo koja od osoba kod koje su pronađene barutne čestice na rukama bila u kontaktu sa oružjem. Naredno ročište zakazano je za 3. juni.

Podsjećamo, tokom kriminalističke obrade Sulejmanović je u potpunosti priznao ubistvo, a pronađeno je i oružje kojim je počinjen zločin.