Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Iz SDP-a poručuju

Mašić: Izbor Karajbića za predsjedavajućeg potpuno legitiman

masic

Smatra da se u toku konstituirajuće sjednice svjedočilo „uzurpiranju demokratskih standarda i ignorisanju većine poslanika“

Zastupnik Socijaldemokratske partije (SDP) BiH u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije BiH Damir Mašić izjavio je danas da je izbor Elvira Karajbića iz te stranke za predsjedavajućeg Predstavničkog doma na jučerašnjoj konstituirajućoj sjednici tog doma potpuno legitiman i zakonit.

– Od ukupno 98 poslanika, odnosno prisutnih 95, 52 glasa je bilo sasvim dovoljno da se za predsjedavajućeg izabere Elvir Karajbić. On je osoba koja neće kršiti procedure i koja treba da doprinese rješavanju problema – istakao je Mašić na pres-konferenciji SDP-a.

Smatra da se u toku konstituirajuće sjednice, koju je vodio dosadašnji predsjedavajući Edin Mušić, svjedočilo „uzurpiranju demokratskih standarda i ignorisanju većine poslanika“.

– Tom prilikom Mušić je izgubio svaki legitimitet. Usvojeni dnevni red bio je identičan onom pod kojim je on za predsjedavajućeg izabran prije četiri godine – poručio je Mašić.

Komentirajući izjave predsjednika HDZ-a BiH Dragan Čovića koji je jučer rekao kako je za njegovu stranku svejedno ko će biti partner s bošnjačke stranke, Mašić je ustvrdio da SDP neće nikome biti “bošnjački partner” u vlasti.