BiH

slučaj dženan memić

Memić: Tužiteljica Sabina Sarajlija se svrstala na stranu pomagača ubice

17/10/2019

Ako se svrsta na tu stranu, a izgleda da se svrstala, dobiće krivičnu prijavu", rekao je Muriz Memić

Glavna tužiteljica Tužilaštva KS Sabina Sarajlija odgovorila je na pismeni zahtjev Muriza Memića koji je 8. oktobra zatražio sastanak na kojem bi razgovarali o dokazima koji upućuju da je njegov sin Dženan Memić ubijen.

U odgovoru koji je Sarajlija uputila Memiću navodi se da je u toku ponovljeni sudski postupak protiv Ljube i Bekrije Seferovića.

„Tužilaštvo kao stranka u postupku dužno je poštovati odluke viših sudskih instanci i zainteresovano je da se u ovom predmetu što prije donese zakonita i pravomoćna odluka“, navodi se u odgovoru.

Sarajlija je također pozvala Memića da sve dokaze do kojih je naknadno došao, a koji se tiču smrti Dženana Memića dostavi pismenim putem.

Danas je stigao i odgovor Muriza Memića.

“To što je tražila Sabina Sarajlija da dostavim dokaze o smrti djeteta, dijete je davno sahranjeno. Dijete je ubijeno. Mene zanima ko su ubice i pomagači. Ovim pismom meni Sabina Sarajlija se svrstala na stranu pomagača. Ona štiti Dalidu Burzić. Na sastanku koji sam tražio želio sam da joj kažem da ona pomaže Dalidi Buzić. Dalida Burzić je kriminalac. Ako se svrsta na tu stranu, a izgleda da se svrstala, dobiće krivičnu prijavu”, rekao je Muriz Memić za Fokus.ba.

Nastavak glavnog pretresa

Na Kantonalnom sudu u Sarajevu danas je održan nastavak glavnog pretresa protiv Ljube i Bekrije Seferovića u slučaju „Dženan Memić“. Kao svjedoci su se pojavile njihove supruge Ana Rizvanović (Bekrijina) i Vasvija Sejdović (Ljubina). Kao privilegovani svjedoci, imale su pravo odbiti svjedočenje o čemu ih je upoznao i predsjedavajući Sudskog vijeća Igor Todorović.

I Rizvanović i Sejdović iskoristile su tu mogućnost i odbile svjedočiti. Treća svjedokinja Višnja Seferović, kćerka Bekrije Seferovića danas se nije pojavila u sudnici. Kako je Sudu objasnio Seferović ona se nalazi u Banja Luci i danas nije mogla doći. Sudija Todorović naložio je da se Višnja Seferović pojavi na narednom glavnom pretresu 15. novembra.

Todorović je kazao i da bi do tog datuma Sudu i strankama u postupku trebao biti dostavljen nalaz timskog saobraćajnog vještačenja te da će 15. novembra na ročište biti pozvani i vještaci pa da se Tužilaštvo i odbrana pripreme.

Nakon ročišta Muriz Memić, otac ubijenog mladića Dženana Memića kazao je da jedva čeka nalaz vještaka.

„Ovo traje, a ubice se šetaju. Zna to Kantonalno tužilaštvo, zna to Federalno tužilaštvo, dobra stvar je što zna i Državno tužilaštvo koje vodi istragu za organizirani kriminal. Tu očekujemo rezultate samo mnogi nek se okane Državnog tužilaštva nek im ne smetaju, neka puste Gordanu Tadić da radi i ona će uraditi svoj posao. Ja im sad zasad vjerujem“, kazao je Memić.

Memić je ponovio da nije zakazao nikakve proteste, te da će ih organizirati onda kada bude imao potrebu za njima.

„Molim Ružicu Jukić da se okani mahalskih priča. Informacije joj nisu bile tačne. Ona se očito boji dokaza i ona i Milan Tegeltija i svi članovi VSTV-a. Ja ne rušim instituciju ja samo tražim da se oni smijene. Ružica Jukić je imala dokaze kod sebe protiv Dalide Burzić. Njeno je bilo da je suspenduje, a ne da glasa za nju. Ona je nju podržala. Zna Ružica Jukić šta je meni pokazivala, koji je snimak puštala ko treba da dođe da svjedoči protiv Dalide. Ne samo ja, ima ona više prijava. Ružica Jukić je zalutala u pravosuđe ona se boji dokaza. Mislim da će doći vrijeme da se oni sklone, doći će čestiti ljudi“, kazao je Memić.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.