Vremenska prognoza

Meteoalarm izdao žuto upozorenje: U dijelovima BiH mogući pljuskovi s grmljavinom

sarajevo – kisa 4

Ponegdje u sjevernim područjima Bosne je moguće jača grmljavinsko nevrijeme praćeno intenzivnijim padavinama i jakim udarima vjetra

U Bosni i Hercegovini danas će preovladavati sunčano vrijeme, dok će tokom poslijepodneva porast naoblake u većem dijelu Bosne usloviti kišu, pljuskove i grmljavinu, prenosi Anadolu Agency (AA).

Ponegdje u sjevernim područjima Bosne je moguće jača grmljavinsko nevrijeme praćeno intenzivnijim padavinama i jakim udarima vjetra.

Evropski meteorološki servis Meteoalarm danas je za područje Sarajeva, Banje Luke, Bihaća, Tuzle i Prijedora aktivirao žuto upozorenje zbog grmljavinskog nevremena.

Dnevne temperature kretaće se od 25 do 30, na jugu do 32 stepena Celzijusa.

U Sarajevu prijepodne sunčano, a potom umjeren porast naoblake koja na području kantona može usloviti lokalne pljuskove. Dnevna temperatura iznosiće oko 27 stepeni.

Umjereno do pretežno oblačno vrijeme očekuje se iu petak. Nešto manje oblačnosti očekuje se prijepodne. U drugoj polovini dana lokalni pljuskovi i grmljavina su mogući širom zemlje, osim na jugu. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 17, na jugu zemlje do 20, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 24 i 29, na jugu do 32 stepeni, saopštio je Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ) BiH.