MFS EMMAUS: Projekat namijenjen djeci siročadima, njihovim majkama i starateljima

MFS-EMMAUS

U nedjelju, 10. aprila 2016. godine, u sklopu dijela projektnih aktivnosti MFS EMMAUS-a koje su usmjerene prema djeci siročadima, njihovim majkama i starateljima, će biti održan “Dan jetima 2016” za djecu iz različitih dijelova Bosne i Hercegovine.

U cilju socijalizacije i međusobnog upoznavanja, 123 djece će provesti cijeli dan družeći se sa svojim vršnjacima kroz igru i zabavu, na više lokacija.

Prvo okupljanje je u Banjoj Luci između 10 i 11 sati u haremu džamije Ferhadija, gdje će biti održan dvosatni historijski čas o tom lokalitetu, a nakon toga planiran je nastavak aktivnosti u Prnjavoru.

Djeca će stići na ranč “Zelena dolina” u Prnjavoru oko 13 sati, gdje je pripremljen cjelodnevni program uz najmanje 20 radnika i volontera MFS Emmaus-a. Program će sačinjavati animatori iz Tuzle, dječija igraonica iz Zenice, hor Medžlisa Islamske zajednice Doboj “Selimija” i ostali učesnici.

Cijeli dan je podređen njihovoj zabavi, druženju i upoznavanju, a prilikom povratka kući sva djeca će dobiti dodatne pakete pomoći u vidu hrane, te biti organizovano odvezena u gradove iz kojih dolaze.