Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

“Policajac” mostarskog biznismena ranio u nogu zbog 3000 maraka

SH 2000

U svega minutu vremena izvedeno je krvavo oružano razbojništvo u mostarskom naselju Vrapčići, gdje je maskirani razbojnik pred zatvaranje preksinoć, oko 22 sata, upao u ugostiteljski objekt ‘SH 2000’ i teško ranio 49-godišnjeg gosta Izedina Đonku zvanog Zeda, inače bogatog biznismena. Hicem iz pištolja ga je pogodio u natkoljenicu te mu oteo oko 3000 maraka i ključeve vrijednog mercedesa, piše Večernji list.

Razbojnik je prethodno pucao u strop i postolje stola.

U kritično doba, osim Đonke, u kafiću je bila vlasnica i njena prijateljica, kao i konobarica. Kako doznajemo, Zeda je sam sjedio za visećim stolom, između ulaznih vrata i šanka, te tražio da mu se obračuna piće. U to vrijeme je vlasnica pri polasku počela s njim pričati, a njena prijateljica je izašla ispred objekta u nakani da je pričeka.

Odjednom se u vrtu stvorio, s pištoljem u ruci, u crno maskirani čovjek, koji je na sebi imao potkapu i trenerku te je vlasničinu prijateljicu uhvatio za vrat i tako povukao unutra. Njoj je rekao da je policajac i bacio je na pod. Ona je nekako uspjela skloniti iza šanka, a vlasnica u toalet.

Svima je naredio da predaju novac, a odmah se vidjelo da je zapravo meta bio upravo biznismen Zeda, koji je uvijek u džepu imao veću količinu novca. Ispalivši hitac upozorenja, razbojnik mu je naredio da sve “istrese”, a Zeda je izvukao tek nešto novca iz jednog džepa pa je potom upucan u nogu.

Tek tada je sve stavio na stol, a nakon toga mu je razbojnik više puta rekao da ide tri koraka unatrag te pukupio plijen i pobjegao.

Ranjeni je uz obilno krvarenje prevezen u KB “Dr. Safet Mujić”, gdje je i obavljen operativni zahvat. Trenutno je izvan životne opasnosti.

Napadnuti su ostali u šoku te se gotovo i ne sjećaju kako je izgledao napadač, ali, kako kažu, doživljeni strah i pljačkašev glas nikad neće zaboraviti. Prema kazivanju mještana, Đonko posjeduje lanac trgovina po čitavoj Hercegovini, a bavi se raznim obrtnim poslovima, među kojima i PVC otvorima, a i vlasnik je supermarketa Alfa.

On je jučer iz bolničke postelje rekao da je još u šoku i nije baš za razgovor, ali je poručio novinarima da trebaju pisati o ovome, kako bi se vidjelo što se sve događa u Mostaru.

“Dva puta je pucao, treći put me pogodio u nogu. Ne bi se želio upuštati u nagađanja je li razbojnik baš mene pratio i koji su mu bili motivi. Sve je bilo brutalno i uopće ne mislim da su Vrapčići mirno naselje”, zaključio je Đonko. Istraga traje.