Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

konsultacije s poslanicima nsrs

Mićić: Predložena trasa autoputa potpuno je neprihvatljiva za Bijeljinu

Бијељина – Мићић – конференција за н

Trasa pored Save jeste kraća za 10 kilometara, ali je mnogo zahtjevnija jer ima devet različitih prepreka, dvije rijeke i dva velika kanala, pet puteva, čak i prugu

Bijeljina traži da trasa budućeg auto-puta ne ide pored rijeke Save, nego da se poštuje ranije planirana trasa bliža gradu i da se samo spoji u Rači, izjavio je danas gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić.

On je ocijenio da sadašnja predložena trasa ne bi bila auto-put za Bijeljinu, nego bi potpuno zaobišla ovaj drugi po veličini grad u Republici Srpskoj.

“Trasa pored Save jeste kraća za 10 kilometara, ali je mnogo zahtjevnija jer ima devet različitih prepreka, dvije rijeke i dva velika kanala, pet puteva, čak i prugu, a prolazi kroz najkvalitetniju zemlju na kojoj se planira i veliki projekat navodnjavanja”, rekao je Mićić nakon sastanka sa delegacijom Kluba poslanika SDS-a u Narodnoj skupštini RS.

Prema njegovim riječima, potpuno je neprihvatljivo da budući auto-put iz Beograda bude udaljen od Bijeljine 15 kilometara i ističe da je trasa za koju se grad zalaže bolja i za cijelu regiju.

Narodni poslanik iz Bijeljine Tomica Stojanović rekao je novinarima da je jedan od većih problema ove lokalne zajednice definisanje trase auto-puta koji će prolaziti pored Bijeljine.

On kaže da grad već ima svu prostorno-plansku dokumentaciju kojom se jasno definiše kuda je najbolje da ta trasa prođe, ali da u ovom momentu dolazi do određenih razmimoilaženja sa Ministarstvom saobraćaja i predstavnicima Vlade RS.

On je naveo da je za cijelu regiju, uključujući uz Bijeljinu i Zvornik, Ugljevik i Lopare, bolja trasa auto-puta koju predlaže lokalna zajednica.

“Mi ćemo sve svoje ljudske, profesionalne i stručne kapacitete uložiti u ovaj projekat, a bitno je reći da ćemo postupiti u skladu sa predloženom trasom od
Srbije i kako god oni predlože, mi ćemo se sigurno u tu trasu uklopiti, koja god se spoljna tačka predloži mi ćemo je prihvatiti i odgovoriti našom planskom dokumentacijom”, poručio je Stojanović.

Šef Kluba poslanika SDS-a u Narodnoj skupštini RS Miladin Stanić izjavio je da Vlada RS ima sve više razumijevanja za zahtjeve lokalnih zajednica, pa i Bijeljine.

On je pozvao Vladu da pronađe najbolje rješenje za lokalne zajednice koje gravitiraju ka budućem auto-putu i da pri izboru trase ne budu isključivi, nego da se nađe kompromis sa Bijeljinom.

“Vlada treba da pokaže razumijevanje i da se nađe kompromisno rješenje, a mi ćemo zauzvrat biti spremni da podržimo sve pozitivno što dolazi od Vlade i da tražimo riječi i odluke razmijevanja, a ne sukoba”, poručio je Stanić.