Potpredsjednik SDP-a

Mijatović: Slijedi brutalan odgovor, ne znaju oni Nermina kad ga iznevjere

vojin-mijatovic

Poručio je: “Ide nova tura, nova avantura, spremite se”

Potpredsjednik SDP-a Vojin Mijatović gost je emisije Face to face sa Senadom Hadžifejzovićem. On je govorio o izboru delegata za Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH, odnosno o tome kako je SDP ostao bez delegata u ovom zakonodavnom tijelu.

“Što ne kažu da sa po jednim zastupnikom traže ministre i u Kantonu i u Federaciji?! Sad ćemo mi veliki da sjednemo, pa da se ispričamo. Nisam ja jedini koji je šutio u SDP-u, poštovali smo stav predsjednika. Kako ti ljudi imaju obraza da igraju na ovakav način?! Žao mi je, Nermin je bio više nego korektan, SDP se spustio ispod svih nivoa”, rekao je.

Poručio je: “Ide nova tura, nova avantura, spremite se”.

“Mi SDP-ovci ne diramo nikoga prvi, svaki smo proces ispoštovali, ali izgleda da korektnost nije vrlina nego su je protumačili kao manu. Neka javnost vidi ko laže i ko vara, igramo od ponedjeljka Premijer ligu, pa ćemo da vidimo kako se snalaze ovi seoski klubovi”, kazao je Mijatović.

Istakao je da je šutio tri mjeseca:

“Veliki je neuspjeh za SDP što nemamo delegata u Domu naroda FBiH. Slijedi brutalan i oštar odgovor onima koji su postupali mimo dogovora i razgovora. Kod Nermina Nikšića me nervira što ljudima vjeruje do kraja, to se desilo u ovom slučaju. Ne znaju oni Nermina kad ga iznevjere, upoznat će i njega i SDP u ponedjeljak”.