Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

potpredsjednik SDP-a

Mijatović u trku za Predsjedništvo BiH krenuo s Bosancima i Hercegovcima iz Beča

vojinbec (1)

Mijatović je u prepunoj dvorani u Beču razgovarao s bh. državljanima i ukazao im zbog čega je važno da izađu na izbore i glasaju za promjene koje će primaknuti Bosnu i Hercegovinu evropskim integracijama

Potpredsjednik SDP-a BiH i kandidat za člana Predsjedništva BiH iz reda srpskog naroda Vojin Mijatović sinoć je u Beču s građanima BiH otvorio kampanju pod nazivom Quo vadis, BiH?

Mijatović je u prepunoj dvorani u Beču razgovarao s bh. državljanima i ukazao im zbog čega je važno da izađu na izbore i glasaju za promjene koje će primaknuti Bosnu i Hercegovinu evropskim integracijama.

– U organizaciji austrijskog SPD-a i uz veliko prisustvo naših Bosanaca i Hercegovaca sinoć smo krenuli u pobjedu za našu BiH. Imali smo sjajan razgovor o izborima, o bidućnosti, ali i prošlosti. Jasno je kao dan da sam jedini kandidat iz RS-a koji igra za reprezentaciju BiH. Ostali se takmiče ko više mrzi državu i igraju za reprezentaciju Srbije, za Patriju je rekao Mijatović.

On je oduševio bh. građane u Beču svojim otvorenim političkim stavovima, potpuno različitim u odnosu na protukandidate za članove Predsjedništva BiH iz bh. entiteta Republika Srpska. Ovo je prilika koja se ne propušta, došlo je vrijeme da dijaspora svojim glasovima donese prevagu na izborima birajući čovjeka koji se suprotstavio nacionalistima koji produbljuju podjele u bh. društvu, poručeno je nakon skupa.