Crna hronika

mup ks

U Sarajevu dvije osobe uhapšene dva puta u istom danu zbog različitih krivičnih djela

03/09/2022
Foto: Armin Durgut/PIXSELL

Utvrđeno je da se radi o E.M., rođen 1995. godine u Srebrenici, nastanjen u Sarajevu i I.H., rođena 1981. godine u Bihaću, gdje je i nastanjena, sa boravkom u Sarajevu

Dvije osobe koje su četvrtak rano ujutro uhapšene zbog krijumčarenja ljudi, a nešto kasnije puštene, ponovo su lišene slobode istog dana u večernjim satima zbog drugog djela.

Naime, u četvrtak navečer u 23.15 sati u mjesti Ostojići, općina Trnovo, policijski službenici PU Hadžići i Trnovo su kontrolisali dvije osobe u parkiranom automobilu “Citren C5”.

Utvrđeno je da se radi o E.M., rođen 1995. godine u Srebrenici, nastanjen u Sarajevu i I.H., rođena 1981. godine u Bihaću, gdje je i nastanjena, sa boravkom u Sarajevu.

Nezvanično, radi se o Edimu Muhamedoviću i Irmani Husetić, piše Klix.

Prilikom pregleda kod njih su pronađene i oduzete dvije ručne bombe i dva paketića spida. Oni se dovode u vezu sa prijavljenim krivičnim djelima izazivanja opće opasnosti na štetu F.E. iz Trnova izvršena u ranijem periodu.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo koji je naložio da se navedene osobe liše slobode, zbog postojanja osnova sumnje da su počinile krivična djela izazivanje opće opasnosti, posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga i nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija.

Osumnjičeni su predati u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Tog dana već bili uhapšeni pa pušteni iz SIPA-e

Zanimljivo je da su oni ranije tog dana već bili uhapšeni po drugom osnovu, kako se navodi i u ranijem policijskom saopćenju tog dana.

“Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo lišili su slobode E.M., M.K. i I.H. iz Sarajeva, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo krijumčarenje ljudi”, navodi se u ranije saopćenju.

Oni su prilikom kontrole od strane policijskih službenika na području općine Ilidža zatečeni da u dva motorna vozila “Citroen C5” prevoze 12 migranata, za koje je provjerama utvrđeno da je njih sedam evidentirano kod nadležne Službe za poslove sa strancima, dok pet nije prijavljeno nadležnoj službi, niti posjeduje lične dokumente.

O tome je upoznat dežurni tužilac Tužilaštva Bosne i Hercegovine koji je naložio da se osobe lišene slobode i pet migranata koji nisu prijavljeni nadležnoj službi predaju na dalji rad policijskim službenicima Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA).

Imajući u vidu da je iz jednog od navedenih vozila odbačena puška NN marke i kalibra, kao i da se u vozilima nalazila određena količina municije i materije koja asocira na opojnu drogu, o navedenom je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, te je po naredbi Općinskog suda u Sarajevu izvršen pretres navedenih vozila kojom prilikom je pronađeno 12 komada metaka nepoznatog kalibra i određena količina materije koja svojim izgledom asocira na opojne droge spid, ekstazi i marihuanu.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.