Hrvatski predsjednik

Milanović o presudi Ratku Mladiću: Glavno da je on u zatvoru, tamo mu je lijepo

milanovic korona3

– To je jedan sociopat, jedan grozan tip…Puno stvari je tu jasno, zato je 20 godina postupka sramota i travestija – kazao je Milanović

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović komentirao je u srijedu presudu Žalbenog vijeća Međunarodnog rezidualnog mehanizma za kaznene sudove kojom je Ratku Mladiću potvrđena kazna doživotnog zatvora, poručivši kako je istina jasna.

– Glavno da je u zatvoru. Neka je on tamo, lijepo mu je tamo. To je jedan sociopat, jedan grozan tip…Puno stvari je tu jasno, zato je 20 godina postupka sramota i travestija – kazao je Milanović u izjavi za medije.

Ustvrdio je kako je istina jasna te da ne treba biti nezadovoljan time što sud nije prihvatio sve što je tužiteljstvo ‘navalilo’ na njega.

– Treba imati mjeru. Da, on je osuđen za genocid, Srebrenica je bila genocid, to se dogodilo, to je bio pakleni, grozan plan da se pobije sve što je muško i što može nositi pušku. Ali i kod kvalifikacije genocida moramo biti strogi da ne bi svatko mogao reći da je počinjen genocid. Trebali ste se zaštititi od toga da najgori sinovi vašeg naroda ubijaju nevine i nenaoružane – poručio je Milanović, javlja Jutarnji list.