BiH

jasmila žbanić

Milena i njene kolegice napravile su revoluciju u našoj nasilničkoj kulturi

17/01/2021

Ove inteligentne žene znaju da im sada slijedi pokušaj degradiranja od gomile nasilnika koji se od predatora razlikuju samo po tome što nisu registrovani ili nisu bili u prilici da urade isto, a voljeli bi da jesu, napisala je Jasmila Žbanić

Nakon što je Milena Radulović, mlada srbijanska glumica, otkrila da ju je silovao Miroslav Aleksić, dok je imala 17 godina u njegovoj privatnoj školi, riječi podrške uputila je i bh. rediteljica Jasmila Žbanić.

“Milena Radulović i njene kolegice napravile su revoluciju u našoj nasilničkoj kulturi. Ne samo da su prevladale sve patrijarhalne barijere, nego su odlučile da idu protiv kompletnog establišmenta (reditelj o kojem je riječ, a čije ime nije vrijedno pomena, je čovjek koji je režirao svadbu Arkana i Cece).

Ove inteligentne žene znaju da im sada slijedi pokušaj degradiranja od gomile nasilnika koji se od predatora razlikuju samo po tome što nisu registrovani ili nisu bili u prilici da urade isto, a voljeli bi da jesu. Milena je ovim činom pomogla stotinama žena koje zbog pritiska sredine i moćnika nisu mogle promijeniti stvari. Započela je lavinu poslije koje naša regija i naš posao više nikada neće izgledati isto. Hvala ti Milena. Hvala tvojim kolegicama. Divim se vašoj hrabrosti. Velika podrška”, napisala je Jasmila Žbanić.

Milena Radulović i njene kolegice napravile su revoluciju u našoj nasilničkoj kulturi. Ne samo da su prevladale sve…

Posted by Jasmila Zbanic on Sunday, January 17, 2021

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.