Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

HNK

Milić: Pregovori s Vladom odlučit će o održavanju štrajka upozorenja

josip milic (1)

U pregovore su uključeni sindikati osnovnih i srednjih škola u kojima se nastava izvodi na bosanskom i hrvatskom jeziku u HNK, Sindikat policije HNK i Sindikat državnih službenika i namještenika i sudske vlasti HNK

Predstavnici sindikata u Hercegovačko-neretvanskom kantonu u utorak su pozvani na pregovore s predstavnicima kantonalne Vlade, a od ishoda tog sastanka zavisit će i održavanje najavljenog štrajka upozorenja.

– Dobili smo poziv od Vlade HNK za pregovore koji će biti održani sutra. Šta će biti ne znamo, ali ukoliko bude povoljno odustat ćemo od štrajka upozorenja, a ako ne postignemo dogovor, u četvrtak od 10 do 11 sati stupit ćemo u jednosatni štrajk upozorenja – kazao je Feni predsjednik Sindikata srednjih škola HNŽ-a Josip Milić.

Kako je dodao, sindikati traže povećanje plaća u skladu s rastom troškova života i rastom cijena, isplatu dugovanja po pravomoćnim sudskim odlukama, te raspisivanje konkursa na neodređeno vrijeme za ljude koji rade po deset i više godina.

Po njegovim riječima, u pregovore su uključeni sindikati osnovnih i srednjih škola u kojima se nastava izvodi na bosanskom i hrvatskom jeziku u HNK, Sindikat policije HNK i Sindikat državnih službenika i namještenika i sudske vlasti HNK.