Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ministar Bukvarević u posjeti općini Trnovo

Salko Bukvarevic – trnovo

Federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Salko Bukvarević, na poziv načelnika Ibre Berila, posjetio je općinu Trnovo i obišao dvije boračke porodice povratnika na područje RS-a.

Razgovarano je o općoj situaciji i problemima i potrebama boračkih kategorija općine Trnovo. Posebno su razmatrani projekti zapošljavanja djece šehida i poginulih boraca, zapošljavanja i samozapošljavanje boraca kroz boračke zadruge, Fondacije za pružanje pravne pomoći pripadnicima branilačke populacije, Fondacije za stambeno zbrinjavanje boraca, obilježavanje značajnih datuma i ličnosti iz odbrambeno–oslobodilačkog rata i drugih, više lokalnih tema i problematika, koje su aktuelne za boračke kategorije sa prostora općine Trnovo.

– Svi demobilisani borci i članovi njihovih porodica, bez obzira na to gdje žive u BiH, mogu aplicirati na grantove našeg ministarstva. Mi smo srušili kantonalne i entitetske granice, jer želimo da sve boračke kategorije – povratnici mogu podnositi zahtjeve i koristiti pomoć ovog ministarstva.

Dogovorili smo se s načelnikom Berilom da ćemo zajedno pomoći rekonstrukciju krovova za pet boračkih porodica u općini Trnovo koje se nalaze u izuzetno lošem stanju – rekao je ministar Bukvarević.

– Mi smo u protekloj godini imali pet pripravnika i svih pet smo primili u radni odnos, a troje od njih su djece naših šehida – istakao je načelnik Berilo, saopćeno je iz Federalnog ministarstva za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata.