BiH

BPK Goražde

Ministar obrazovanja Arman Bešlija podnio neopozivu ostavku

24/06/2021

Istovremeno, Bešlija je podnio i ostavku na svim funkcijama i članstvo u Demokratskoj fronti (DF), navodeći kao razloge, razdor i nesuglasice unutar stranke te nedostatak stranačke podrške

Ministar za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport Bosanskopodirnjskog kantona (BPK) Goražde Arman Bešlija, podnio je neopozivu ostavku na ovu poziciju.

Bešlija je ostavci naveo da su razlozi profesionalne i lične prirode te da nije u mogućnosti da ostvari ciljeve koje je postavio, usljed, kako tvrdi, konstantnog pristiska, nerazumijevanja, uplitanja politike u većinu segmenata njegovog rada.

– Ne želim da budem dio politike koja stagnira i nema hrabrosti da napravi iskorak kako bi stvorili ambijent za kvalitetniji život građana – navodi se u ostavci.

Istovremeno, Bešlija je podnio i ostavku na svim funkcijama i članstvo u Demokratskoj fronti (DF), navodeći kao razloge, razdor i nesuglasice unutar stranke te nedostatak stranačke podrške.

Demokratsku frontu prethodno su napustili poslanica u Skupštini BPK Goražde Edita Velić te dva vijećnika u Gradskom vijeću Goražde Dževad Agović i Arnel Vranj, čime je ova politička partija ostala bez svojih predstavnika u zakonodavnoj vlasti BPK i Grada Goražde.

Predsjedništvo Demokratske fronte donijelo je odluku o uvođenju povjereništva u gradski i kantonalni odbor ove stranke u Goraždu.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.