Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
BiH

Ministarstvo inostranih poslova BiH izvinilo se Izraelu zbog incidenata u Zenici

23/06/2015

Ministarstvo inostranih poslova BiH izrazilo je žaljenje zbog nedoličnog ponašanja dijela navijača BiH na nedavno održanoj utakmici između reprezentacija BiH i Izraela, te pozvalo nadležne istražne organe da što prije otkriju i procesuiraju pokretače ovog nemilog događaja.

“Nedoličnim ponašanjem i grubim postupkom prema državnim obilježjima prijateljske države, u ovom slučaju Izraela, ne pomaže se ni našim sportistima, niti prijateljskim reprezentacijama, kao ni BiH, nego se nanosi nesaglediva i teško popravljiva šteta”, navodi se u saopštenju Ministarstva inostranih poslova BiH.

U Ministarstvu ističu da “grupe osoba i pojedinci skloni takvom ponašanju ne zaslužuju da budu nazvani navijačima, te da je prema njima potrebno preduzeti, ne samo moralne, nego i sve zakonske mjere”.

“Upravo zato, a kao znak podrške svim sportistima BiH, Ministarstvo inostranih poslova pozvalo je nadležne istražne organe da što prije otkriju i procesuiraju pokretače ne samo ovog, nego i svih drugih nemilih događanja na sportskim manifestacijama”, navedeno je u saopštenju.

Ministarstvo inostranih poslova izrazilo je žaljenje i izvinjenje Izraelu, njenim građanima i institucijama zbog skrnavljenja državne zastave, do kojeg je došlo 12. juna u Zenici.

Komentari

2 Comments

  1. SG

    24/06/2015 at 10:02

    "Prijateljska država!" E pa prijateljske države imaju diplomatska predstavništva. Niti u BiH ima izraeskog diplomate niti obrnuto.

  2. Labud

    24/06/2015 at 15:16

    Zasto se izvinjavati ? Bio sam na toj utakmici orilo se skandiranje PALESTINA i toje to zastava ko zastava koja je pogazena i treba biti ! Kad se izrael izvine i prestane ubijati Palestince onda moze ocekivati da bude prijateljski docekan ovako u imalo normalnoj drzavi bice u najmanju ruku izzvizdani !

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.