Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ministarstvo transporta i komunikacija ogradilo se od izjava svoje službenice

rtrs

Ministarstvo transporta i komunikacija BiH ogradilo se danas od izjava službenice ovog ministarstva u vezi sa priključenjem televizije “K3” u digitalni sistem emitovanja.

U saopštenju Ministarstva se navodi da, u okvirima Zakona o komunikacijama i podzakonskih akata kojima je regulisana oblast komunikacija u BiH, Ministarstvo podržava rad Regulatorne agencije za komunikacije BiH /RAK/.

“Zaključci koji se izvode iz stava službenice Ministarstva povodom tumačenja odluka ili sankcija RAK-a ne predstavljaju stavove Ministarstva, te se Ministarstvo u cijelosti ograđuje od istih. Ministarstvo i RAK BiH nastavljaju veoma uspješnu saradnju na dobrobit svih građana BiH”, navodi se u saopštenju.

Šef Odsjeka za komunikacije u Ministarstvu transporta i komunikacija BiH Milanka Sudžum izjavila je nadavno da Savjet ministara nikada nije propisao obavezu RTRS-u da ustupi svoju opremu bez naknade.

On tvrdi da je javnim emiterima ostavljena mogućnost da tu opremu iznajme i da za to dobiju adekvatnu naknadu.

“Nije mi jasno da neko naredi nekome da da svoju opremu, a da ništa ne naplaćuje. Ja sam iz medija saznala da je Odbor Sistema dostavio prijedlog cjenovnika RAK-u BiH, ali da nisu dobili saglasnost. RAK je tražio analizu koja nije dio odluke o Multipleksu-A”, izjavila je Sudžum.

RAK je 31. avgusta izrekao je RTRS-u kaznu od 45.000 KM jer nije postupio po nalogu iz zaključka Agencije, a generalnom direktoru ove medijske kuće Drašku Milinoviću, kao odgovornom licu, kaznu od 15.000 KM.

Kazna je izrečena zbog odbijanja RTRS-a da priključi Televiziju “K3” na digitalno zemaljsko emitovanje u Multipleksu A u digitalnom području Kozara.