Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Neoprostiv zločinački čin

Ministarstvo vanjskih poslova BiH osudilo napad u Moskvi

crocus hall moskva
FOTO: Screenshot

Ministarstvo vanjskih poslova kontaktiralo je ambasadora BiH u Moskvi Ivana Orlića. Svi uposlenici ambasade dobro su i na sigurnom

Ministarstvo vanjskih poslova Bosne i Hercegovine osudilo je stravični napad u blizini Moskve, gdje su tragično stradali nevini civili.

– Neoprostiv je zločinački čin koji oštro osuđujemo. Imperativ je da se provede temeljita i brza istraga o njegovoj pozadini. Izražavamo najdublje saučešće – naveli su na platformi X.

Među stradalim nema bh. državljana

Trenutno nema informacija o nastradalim ili povrijeđenim državljanima Bosne i Hercegovine u napadu na koncertnu dvoranu u Moskvi, saopćeno je iz Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine.

– Ministarstvo vanjskih poslova kontaktiralo je ambasadora BiH u Moskvi Ivana Orlića. Svi uposlenici ambasade dobro su i na sigurnom. Trenutno nema informacija o nastradalim ili povrijeđenim državljanima Bosne i Hercegovine, navodi se u objavi na nalogu Ministarstva na platformi X. 

Podsjećamo, najmanje 93 osobe su ubijene kada su četvorica naoružanih napadača napali prepunu koncertnu dvoranu u predgrađu Moskve. Više od stotinu osoba je ranjeno.