Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Mladen Bosić: Borba za Republiku Srpsku još traje

bosic457

Predsjednik SDS-a Mladen Bosić izjavio je večeras da borba za Republiku Srpsku traje i dalje, jer je Srpska pred velikim izazovima i iskušenjima.

“Imamo zadatak da na svaki način izvučemo Republiku Srpsku iz krize u koju je upala, prije svega, nedgovornom politikom vlasti, jer se nije razmišljalo da je ekonomija uslov opstanka”, rekao je Bosić u Prnjavoru na centralnoj svečanosti povodom obilježavanja krsne slave SDS-a – Petrovdana.

On je naglasio da je ovo poseban dan za SDS, koja danas obilježava i 26 godina postojanja, ističući da je SDS udarila temelje Republike Srpske.

Podsjetivši da su lokalni izbori na pragu, Bosić je rekao da je Prnjavor za SDS važno strateško mjesto i da je ubijeđen da će aktuelni načelnik Siniša Gatarić ponovo dobiti povjerenje građana.

Predsjednik Opštinskog odbora SDS-a Prnjavor Siniša Gatarić rekao je da je vlast odgovorila svim izazovima i održala stabilnost opštine.

On je naveo da je smanjen dug opštine za više od osam miliona KM, te da su završeni ili pri kraju veoma bitni infrastukturni projekti za ovu lokalnu zajednicu.

Gatarić je izrazio zadovoljstvo što se na centralnoj svečanosti okupilo više od 1.200 ljudi. “To pokazuje da stranka ima veliku podršku među građanstvom i da su svi oni prepoznali rad i trud trenutne vlasti”, istakao je Gatarić.

Centralnoj proslavi krsne slave SDS-a prisustvovali su visoki zvaničnici stranke Dragan Mektić, Aleksandra Pandurević, Vukota Govedarica, Miladin Stanić.

Proslavi su prisustvovali i predsjednik Srpske radikalne stranke Republike Srpske Milanko Mihajilica, predsjednik NDP-a Dragan Čavić, predstavnici Demokratske stranke Srbije, predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske Milomir Savčić.