Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Mladen Bosić: Saga o papcima se nastavlja

zeljka_mile_mladen_nenad

Organi Srpske demokratske stranke (SDS) donijet će stav o političkom djelovanju i daljem statusu Nenada Stevandića, člana Glavnog odbora (SDS) i aktuelnog potpredsjednik Narodne skupštine RS-a, najavio je danas predsjednik te stranke Mladen Bosić.

[pull_quote_right]Zasad Stevandić nije precizno odgovorio na spekulacije da razmišlja o napuštanju SDS-a i osnivanju nove stranke[/pull_quote_right]

“Nenad Stevandić se već deklarisao svojim izjavama i on više ne vodi politiku SDS-a i ne radi za njene interese, već, po svojim izjavama, za interese suprotne strane”, rekao je danas Bosić u izjavi novinarima u Banjoj Luci.

On nije želio da govori o daljem statusu Stevandića u SDS-u, ističući da je evidentna činjeca da se saga o “papcima” (navodna kupovina poslanika u RS-u) nastavlja i to je posljedica situacije da pravosuđe u RS-u nije ništa uradilo povom audio snimka na kojem premijerka RS-a Željka Cvijanović, kako navodi, jasno kaže “na koji se način obezbjeđuje skupštinska većina u RS-u”.

“Nije kleveta, Dodik je ukrao milione”

S druge strane, Stevandić je u izjavi novinarima rekao da ga čudi takva vrsta komunikacije, jer nije dobio odgovor na pismo koje na Izbornoj skupštini SDS-a uputio delegatima i u kojem iznosi određene primjedbe i sugestije o djelovanju pojedinaca u rukovodstvu.

“Osim odgovora na pismo i rasprave o ozbiljnim problemima, idemo na određenu vrstu diskreditacije, što govori o nekom starom običaju da se poslanici iz Krajine pokušavaju diskreditovati”, ustvrdio je Stevandić.

Naveo je da se on ničega ne boji i da će uskoro uslijediti i njegov odgovor na sva dešavanja.

Zasad nije precizno odgovorio na spekulacije da razmišlja o napuštanju SDS-a i osnivanju nove stranke, ističući da njegovo političko opredjeljenje ostaje isto.