Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

komemorativna sjednica

Mladen Grujičić: U Srebrenici nema porodice koja nekog nije izgubila

grujicic – smajic

Načelnik opštine Srebrenica Mladen Grujičić rekao je u izjavi za medije da sutra neće prisustvovati komemoraciji i dženazi žrtvama genocida

U Srebrenici je danas održana komemorativna sjednica Skupštine opštine na kojoj su odbornici, načelnik i predsjednik Skupštine opštine Srebrenica, te osobe iz javnog i političkog života odale počast svim nevino stradalim stanovnicima ovog grada u posljednjem ratu.

Sjednicu je otvorio predsjednik Skupštine opštine Srebrenica Nedib Smajić, a prisutnima se, pored Smajića, obratio i načelnik opštine Srebrenica Mladen Grujičić.

“Ovo je jedna od prilika kada na dostojanstven način uvažavamo sve stradale na području opštine Srebrenica bez obzira kojoj nacionalnosti pripadaju. Svaka žrtva je veliki gubitak. Srebrenica je poznata po tome da je izgubila veliki dio stanovnika. Komemorativna sjednica je prilika da se sjetimo zajednički svih žrtava na našoj opštini i Bosni i Hercegovini. U Srebrenici nema porodice koja nekog nije izgubila. Ovo je tragično područje i mi moramo učiniti sve da ljudima koji ovdje žive učinimo život lakšim i boljim.”

Načelnik opštine Srebrenica Mladen Grujičić rekao je u izjavi za medije da sutra neće prisustvovati komemoraciji i dženazi žrtvama genocida.

“Na samom početku mog mandata izrazio sam želju da se poklonim svim žrtvama, i to je naišlo na negodovanje organizacija koje se bave organizacijom komemoracije 11. jula. U razgovoru sa predstavnicima Bošnjaka zajedno smo zaključili da nije vrijeme za jedan takav potez, ni kada je moj dolazak u Potočare u pitanju, ni kada je dolazak bošnjačkih predstavnika na srpska stratišta”, rekao je Grujičić.

Nedib Smajić, predsjednik Skupštine opštine Srebrenica, rekao je da je Komemorativna sjednica Skupštine opštine Srebrenica posvećena svim žrtvama rata u Srebrenici.

“Skupština opštine Srebrenica je prije više od deset godina donijela odluku da se svakog desetog jula održi komemorativna sjednica posvećena svim žrtvama sa područja Srebrenice. Sve što se dogodilo u prošlosti svi znaju šta je bilo, zna čitav svijet. U Srebrenici se dogodio genocid i to je neosporna činjenica. Mi jedni s drugima moramo sarađivati, ali kada je genocid u pitanju tu nema nikakvih kalkulacija, nikakvih pregovora i kompromisa”, rekao je Smajić.