BiH

Za tri dana

Mladi iz Livna putem Facebook grupe skupili 80.000 KM za pomoć bolnici

26/03/2020

Želim naglasiti da je svo prikupljanje novca transparentno, a sve je moguće pratiti na našoj Facebook grupi gdje više puta dnevno obavještavamo ljude o cifri prikupljenog novca

Grupa mladih Livnjaka u samo tri dana putem Facebook grupe za pomoć Županijskoj bolnici u Livnu prikupila je nešto više od 80.000 maraka, kako bi pomogli toj zdravstvenoj ustanovi u borbi protiv širenja koronavirusa.

“Ni u najluđim snovima nismo mogli zamisliti ovako veliki odziv. Samo u prvih pet sati naša Facebook grupa imala je više od 3.000 članova koji su željeli podržati našu inicijativu”, za Fenu je kazao Mario Šandrk, jedan od pokretača akcije prikupljanja novca.

Dodaje kako je nemoguće procijeniti tačan iznos novca koji je potreban za opremanje bolnice, ali i kako se sva nabavka vrši u direktnom dogovoru s bolnicom. Na spisku potrebnih stvari su zaštitna odijela, rukavice, maske, naočale i respiratori.

“Cilj je povezati i ljude u inozemstvu, kako bismo zajedno napravili nešto dobro. I, evo, čini se da smo uspjeli. Želim naglasiti da je svo prikupljanje novca transparentno, a sve je moguće pratiti na našoj Facebook grupi gdje više puta dnevno obavještavamo ljude o cifri prikupljenog novca, kao i drugim novostima” zaključio je Šandrk.

Naime, građani Livna prije tri dana uputili su apel prema svim institucijama, dobrim ljudima, iseljenicima, da se u virusnoj pandemiji pomogne zdravstvu u Hercegbosanskoj županiji, prvenstveno Županijskoj bolnici u Livnu.

Nakon toga formirana je Facebook grupa koja je za sada polučila odlične rezultate.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.