Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Moguća nova većina u Tuzlanskom kantonu: Idu li SDA i DF u opoziciju?

Foto: Fena/ Arhiva
Vlada Irfana Halilagića položila zakletvu prije nepuna tri mjeseca

Trenutnu većinu u Vladi TK-a čine SDA sa 13, DF sa četiri, dva nezavisna zastupnika koja su napustila Stranku za BiH te Senad Alić, koji više nije član PDA

Aktuelna je i priča o formiranju nove većine u Tuzlanskom kantonu. Prema informacijama kojima raspolaže Federalna televizija, većinu predvođenu SDP-om bi trebali činiti još PDA, NiP, SD, Naša stranka i nekolicina nezavisnih zastupnika kojima nije nepoznanica mijenjati stranačke dresove. Na taj način bi SDA i DF definitivno bili u opoziciji.

Ukoliko se ove informacije ispostave tačnima, mandatar za sastav nove Vlade mogao bi biti Elvis Baraković, koji je ranije obavljao funkciju ministra obrazovanja i nauke u Vladi Kadrije Hodžića.

Trenutnu većinu u Vladi TK-a čine SDA sa 13, DF sa četiri, dva nezavisna zastupnika koja su napustila Stranku za BiH te Senad Alić, koji više nije član PDA.

U SDP-u su rekli za Federalnu televiziju da je još rano o ovome govoriti, ali kada je u pitanju aktuelna vladajuća garnitura, pred kameru FTV-a je jedino stao aktuelni premijer Irfan Halilagić iz SDA, čija Vlada bi, ukoliko dođe do ovog scenarija, ostala bez podrške.