Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
BiH

Mostarcima stiglo osvježenje nakon velikih vrućina

23/07/2015

Nakon višednevnih temperaturnih vrućina danas je stanovnicima Mostara stiglo osvježenje.

Jako grmljavinsko nevrijeme praćeno kišom zahvatilo je oko 14:30 sati područje Mostara, ali Hercegovine, pa su se temperature spustile za više od 10 stepeni.

Mostar je zadnjih dana bio najtopliji grad u Evropi, a temperature su, prema službenim podacima, dosezale do 42 stepena, dok je termometar u središtu grada pokazivao i 44 stepena.

Meteorolozi isitču kako su za Mostar ovo ipak uobičajene ljetne temperature te da je rekordna temperatura zabilježena u Mostaru iznosila 46,2 stepena.

Također, treba napomenuti da se službena mjerenja vrše na visini od dva metra, pri čemu mjerni instrumenti nisu direktno izloženi suncu. Smatra se da je temperatura na suncu veća barem za 10-ak stepeni.

U Bosni i Hercegovini sutra se očekuje nestabilno vrijeme.

U većem dijelu zemlje se očekuju pljuskovi i grmljavina. Najmanja vjerovatnost za padavine je u sjevernim i sjeveroistočnim područjima Bosne.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.