Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Otac Dženana Memića

Muriz Memić: Neću stati dok Dalida Burzić ne bude procesuirana

Memić i Feraget

Očekujemo da bude još hapšenja, imaju čvrsti dokazi. Nisu još svi obuhvaćeni, nisu glavni obuhvaćeni, sve je na Tužilaštvu BiH, kazao je Memić

Pred Sudom Bosne i Hercegovine danas je održano ročište po prijedlogu Tužilaštva BiH za produženje pritvora policajcu Josipu Bariću koji je uhapšen 22. aprila u okviru istrage za organizirani kriminal u slučaju “Dženan Memić”.

S. DEGIRMENDŽIĆ

Nakon ročišta o upućivanju prijedloga za pritvor Bariću o čemu će odluka biti donesena naknadno medijima su se obratili Muriz Memić otac ubijenog Dženana i advokat porodice Memić, Ifet Feraget.

Komentirajući izjavu postupajućeg tužitelja u ovom slučaju, da bi optužnica u ovom predmetu mogla biti podignuta za mjesec dana, Memić je kazao i da očekuje još hapšenja.

– Očekujemo da se to desi, imaju čvrsti dokazi. Nisu još svi obuhvaćeni, nisu glavni obuhvaćeni, sve je na Tužilaštvu BiH. Ovo je poruka Dalidi Burzić, da neću stati nikada dok ona ne bude procesuirana, ona je ovo zakuhala, ovo mora da se riješi sa njom – kazao je Memić.

Ifet Feraget , advokat porodice Memić kazao je da kako “vrijeme više odmiče, sve odbrane u ovom predmetu dublje tonu”.

– Bolje je nekad čovjeka braniti šutnjom, osim toga što se i on brani šutnjom – kazao je Feraget osvrćući se na činjenicu da je Josip Barić uprkos tome što je dao dva dijametralno suprotne izjave o iskazu Alise Mutap Ramić , te tome što nije izuzeo njenu krvavu majicu nikada nije procesuiran, a to je bila odluka kantonalnog postupajućeg tužitelja, čije procesuiranje on, također, očekuje.

Feraget je kazao i da je za njega logično da su oni koji su u predmetu “Dženan Memić” pred Kantonalnim tužilaštvom bili osumnjičeni sada svjedoci pred Tužilaštvom BiH,a da oni koji su pred Kantonalnim tužilaštvom bili svjedoci pred Državnim tužilaštvom osumnjičeni.

Memić je komentirao i prijetnje smrću koje mu je jučer putem posrednika uputio Fahrudin Ramić, muž uhapšene Alise Mutap Ramić, koja je u noći kada je Dženan Memić zadobio smrtonosne povrede od kojih je kasnije preminuo, bila s njim i navodno se ničega ne sjeća.

-MUP je ove prijetnje ozbiljno shvatio. Očito da je ugrožena moja i Arijanina sigurnost. Ovo je izazvalo veliku uznemirenost javnosti, ali ja ću se i dalje boriti za istinu. Hiljadu ljudi me zvalo i dalo mi podršku, htjeli su doći i kod mene kući – kazao je Memić.