BiH

stanje na putevima

Na GP Doljani pojačan promet vozila na izlazu iz zemlje

12/09/2020
FOTO: Ilustracija

Jutarnja magla mjestimično smanjuje vidljivost na dionicama uz rijeke Vrbas, Drinu, Bosnu i Lašvu, upozoravaju iz BIHAMK-a

Jutarnja magla mjestimično smanjuje vidljivost na dionicama uz rijeke Vrbas, Drinu, Bosnu i Lašvu. Stoga u subotu iz Bosanskohercegovačkog automoto kluba (BIHAMK) savjetuju oprezniju vožnju prilagođenu trenutnim uvjetima i stanju na putevima, prenosi Anadolu Agency (AA).

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen (Prozor – Jablanica). Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar – Široki Brijeg – Posušje – Tomislavgrad – Kupres – Bugojno i Mostar – Sarajevo – Busovača – Novi Travnik – Bugojno.

Obustava saobraćaja na snazi je i u tunelu Vinac (Jajce – Donji Vakuf), a vozila na ovoj dionici saobraćaju obilaznicom oko tunela.

Zbog radova na mostu u mjestu Reljevo (Jošanica – Rajlovac), kao i na mostu preko rijeke Drine u Goraždu (R-448), saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Radovi na sanaciji mostova u toku su i na putevima: Tarčin – Konjic (kod mjesta Zukići) i Pelagićevo – Srebrenik (u mjestu Špionica), kao i na petlji Blatuša, kod Zenice, a na tim lokacijama saobraća se usporeno.

Usporeno, zbog radova, saobraća se i na dionicama: Jablanica – Mostar, Maglaj – Doboj (Mravići), Bosanski Petrovac – Ključ (Gornje Bravsko), Šićki Brod – Srebrenik, Livno – Kamensko i Šešlije – Modriča.

Na Graničnom prijelazu Doljani pojačan je promet vozila na izlazu iz BiH, dok na ostalim graničnim prijelazima trenutno nema dužih zadržavanja. Na graničnom prijelazu Hum/Šćepan Polje nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, dok je na graničnom prijelazu Metaljka ulazak u Crnu Goru moguć od sedam do 19 sati. Granični prijelaz Deleuša zatvoren je zbog radova, zaključuju iz BIHAMK-a.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.