Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Na GP Doljani, Prisika i Kamensko čeka se od jedan do dva sata

doljani

Zbog nestabilnog vremena, te povremene kiše u pojedinim krajevima, preporučuje se opreznija vožnja prilagođena trenutnim uvjetima i stanju na putevima.

Od puteva s aktuelnim radovima izdvaja se autoput A-1 Tarčin-Vlakovo (most M-2, tuneli Grab, 25.novembar i Vis) i autoput Banja Luka-Bosanska Gradiška (lokalitet petlje Mahovljani), zatim magistralni putevi: M-17 Nemila-Topčić Polje, M-4 Banja Luka-Čelinac, M-18 Priboj-Simin Han i M-5 Rakovica-Kobiljača, kao i magistralni putevi na području Gračanice (M-4), Prozora (M-16.2), Kladnja (M-18), Donjeg Vakufa (M-16) i Livna (M-6.1).

Na graničnim prijelazima Doljani, Prisika i Kamensko na izlazu iz BiH čeka se od 1 do 2 sata na prelazak granice. Na graničnim prijelazima Gabela Polje i Velika Kladuša na prelazak granice u oba smjera čeka se u intervalima od 30 minuta do 1 sat.

Vozačima se preporučuje da koriste granične prijelaze Bijača, Crveni Grm ili Čepikuće (prema Dubrovniku). Na graničnim prijelazima, Bosanska Gradiška, Bosanski Brod i Donja Gradina na ulazu u BiH čeka se do 30 minuta.

Na ostalim graničnim prijelazima promet vozila je pojačan, a zadržavanja su do pola sata, saopćeno je iz BIHAMK-a.