BiH

Na graničnim prelazima na jugu BiH pojačan promet vozila

17/07/2015

Na dionicama na kojima su aktuelni sanacioni radovi usporeno se saobraća.

Izdvajaju se putni pravci: Doboj-Gračanica, Tuzla-Bijeljina, Jajce-Banja Luka, Sarajevo-Kiseljak, Brod na Drini-GP Hum, Bosanski Brod-Odžak i Čapljina-Stolac.

Na autoputu A-1 Zenica-Tarčin i Zvirovići-Bijača saobraća se po suhom kolovozu, bez vanrednih ograničenja.

Povodom vjerskog praznika, zabranjuje se prijevoz eksplozivnih materija na području Federacije BiH sutra (subota) do 24 sata.

Na graničnim prijelazima pojačan je promet vozila na jugu BiH.

MAGISTRALNI PUTEVI

M-4
Doboj-Gračanica u mjestu Klokotnica, zbog sanacionih radova, saobraćaj se na dijelu raskrižja odvija usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila, uz postavljenu signalizaciju.

Tuzla-Šićki Brod, u naselju Drežnik, u toku je sanacija kolovoza saobraća se obilaznicom u neposrednoj blizini mjesta izvođenja radova.

Čelinac-Kotor – Varoš, zbog sanacionih radova od 07.00 do 18.00 sati saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

M-4.2
Velika Kladuša-Bihać u mjestu Donji Purići zbog deminiranja terena u vremenu od 8.00 do 16.00 sati dolazi do polusatnih obustava saobraćaja, uz 15-minutna propuštanja vozila.

M-5
Tranzit kroz Sarajevo, zbog sanacionih radova, saobraćaj se na dijelu magistralnog puta odvija usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.
Zelena Meraja-Mostarsko raskršće, u toku su sanacioni radovi, saobraćaj se odvija naizmjenično-jednom trakom.

M-6
Čapljina-Stolac (dionica Tasovčići-Masline) u toku su sanacioni radovi, od 07.00 do 17.00 sati saobraća se naizmjenično, jednom trakom.
Gorica-Vitina u toku su sanacioni radovi, saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

M-6.1
Prolaz kroz Mostar-zbog izgradnje glavnih kanalizacijskih kolektora, saobraća se usporeno uz ograničenje brzine.
Južni prilaz Posušju (raskrsnica cesta M-6.1 i R-420), u toku su radovi na izgradnji kružnog toka, saobraća se naizmjeničnim propuštanjem vozila obilaznicom u neposrednoj blizini mjesta izvođenja radova.

M-14.1
Bosanski Brod -Odžak-zbog izvođenja radova na deminiranju terena na lokalitetu “Klakar Donji 2”, svakog radnog dana u vremenu od 08.30 do 15.00 sati, dolazi do polusatnih obustava saobraćaja.

M-16
Jajce- Banja Luka (lokaliteti Lučina i Bočac) zbog klizišta, saobraćaj se odvija usporeno, jednom trakom.

M-16.4
Novi Travnik-Bugojno (dionica “prolaz pored Bratstva”) zbog izvođenja sanacionih radova saobraća se jednom trakom.

M-17
Sarajevo-Blažuj (zapadni prilaz gradu), zbog radova na čišćenju bazena za odvodnju oborinskih i drenažnih voda, saobraćaj se na potezu od pasarele do benzinske stanice u vremenu od 08.00 do 18.00 sati odvija jednom saobraćajnom trakom.
Prolaz kroz Sarajevo, zbog izgradnje vijadukta Briješće i kružnog toka, saobraća se uz ograničenje brzine.
Hadžići-Pazarić, zbog izvođenja radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.
Doboj-Šešlije zbog izlaska građevinskih mašina i vozila angažovanih na izgradnji autoputa do kraja godine dolazi do povremenih obustava saobraćaja svakog punog sata do 15 minuta (radnim danima) i subotom od 07.00 do 17.00 sati, a nedjeljom od 07.00 do 13.00 sati.

M-18
Tuzla-Bijeljina, u mjestu Požarnica, zbog klizišta saobraća se usporeno, jednom trakom. U Seljublju je na snazi zabrana saobraćaja za vozila preko 3,5 tone.
Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje-zabrana za vozila ukupne mase iznad 12 tona i duža od osam metara, u toku su radovi na sanaciji oštećenja, zbog čega se saobraćaj povremeno obustavlja u trajanju do 30 minuta.

M-18.1
Trnovo-Ustikolina (most br.2 na skretanju Grebak), u toku su radovi na sanaciji mosta, saobraća se naizmjeničnim propuštanjem vozila obilaznicom u neposrednoj blizini mjesta izvođenja radova.

REGIONALNI PUTEVI

R-445 Zenica-Tetovo, zbog izvođenja radova na rekonstrukciji saobraćaj se odvija jednom trakom (dionica od kružne raskrsnice Crkva do prevoja gdje se nalazi pekara “Pariz”).

R-445 Semizovac-Podlugovi, radovi na dionici pružni prelaz Donja Vogošća I-most na rijeci Bosni, od 08.00 do 16.00 sati saobraća se jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.
R-454a Bratunac-Drinjača, zbog aktiviranog klizišta na snazi je zabrana saobraćaja za teretna motorna vozila preko 3,5 tone ukupne mase i autobuse preko pet tona.
R-456 Priboj-Teočak-Sapna (Goduš-Rastošnica) obustavljen je saobraćaj zbog aktiviranog klizišta. Alternativni pravac je Priboj-Tuzla-Kalesija-Sapna.
R-459 Tuzla-Šibošnica (Lovački dom-Šibošnica) obustavljen je saobraćaj zbog aktiviranog klizišta. Alternativni pravac je Tuzla-Priboj-Lopare-Čelić.
R-465 Maglaj-Zavidovići (Podborik), zbog deminiranja na snazi su povremene polusatne obustave radnim danima od 08.30 do 15.00 sati.

KANTON SARAJEVO

– Zbog izvođenja sanacionih radova u noćnim satima (24.00-06.00 sati) saobraćaj će se odvijati jednom trakom u ulicama: Džemala Bijedića, Bulevar Meše Selimovića, Zmaja od Bosne, Hiseta, Obala Kulina Bana, Mula Mustafe Bašeskije i Maršala Tita i to za smijer Ilidža-Baščaršija do 26.07., a za smjer Baščaršija-Ilidža od 27.07. do 03.08.

-Zbog izvođenja neophodnih radova usporeno se saobraća u ulicama: Trebevićka, Hrasnička cesta, Pruščakova, Vlakovo, Nikole Kašikovića i Bačići, kao i na raskrsnici ulica Alije Kučukalića i Džemala Bijedića, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.