Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Na graničnim prelazima prema moru čekanje sat vremena

BiH

guzve granica

Na graničnim prelazima Doljani, Osoje i Ivanica na izlazu iz Bosne i Hercegovine čeka se oko sat vremena, a na graničnom prelazu Gabela Polje oko 40 minuta.

Na ostalim graničnim prelazima promet vozila povremeno je pojačan, a zadržavanja su trenutno od 15 do 30 minuta. Zbog radova na području Hrvatske, na graničnom prelazu Orašje – Županja vozila saobraćaju usporeno u oba smjera.

Iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK) apeliraju na vozače da prije polaska na putovanje provjere svu potrebnu dokumentaciju, kao i važenje svih dokumenata neophodnih za prelazak granice.

Povoljni uvjeti za vožnju i povremeno pojačan promet vozila karakterišu danas saobraćajnu situaciju u BiH.

Na autoputu A-1 (Zenica – Tarčin i Zvirovići – Bijača) nema vanrednih ograničenja, dok je na autoputu Banja Luka – Bosanska Gradiška, zbog izgradnje vijadukta, za saobraćaj zatvorena petlja Mahovljani. Vozačima se preporučuje korištenje petlje Aleksandrovac ili magistralnog puta M-16, u ovisnosti od pravca kretanja.

Danas od 12 do 17 sati zbog minerskih radova mogu se očekivati kraće obustave saobraćaja, do pet minuta, na magistralnom putu M-4 Doboj-Tuzla, na lokalitetu kod tunela prema Stanić Rijeci i na raskrsnici prije tunela.

Na ostalim putevima sa aktuelnim radovima moguće je usporeno saobraćanje, a izdvajaju se magistralni putevi: M-17 Jablanica – Mostar, M-17 Jošanica – Stup, M-4 Banja Luka – Čelinac, M-18 Priboj – Simin Han i M-4 Simin Han – Caparde, kao i magistralne puteve na području Prozora (M-16.2), Kladnja (M-18) i Livna (M-6.1).