Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Na izlazu iz BiH na GP Doljani čeka se dva sata

doljani

Pojačan je izlazak vozila iz BiH na graničnim prijelazima na jugu naše zemlje, kao i na graničnim prijelazima Izačić, Velika Kladuša i Gradina. Na GP Doljani na izlazu iz zemlje čeka se oko dva sata, a na graničnim prijelazima Ivanica, Bijača, Gabela Polje i Izačić oko sat vremena. Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja su od 20 do 40 minuta, javlja Anadolu Agency (AA).

Zbog radova na GP Orašje-Županja na području Hrvatske, vozila saobraćaju usporeno u oba smjera.

Kolona biciklista koji idu za Srebrenicu kreće se od prevoja Nišići (Srednje-Olovo) prema Kladnju, tako da je na ovoj dionici saobraćanje usporeno. Sporije saobraćanje može se očekivati i na dionici od Sarajeva prema Kladnju gdje se prema Srebrenici kreće i grupa od oko 400 motociklista.

Od puteva s aktuelnim radovima izdvajaju se autoput A-1 Vlakovo-Tarčin (ispred tunela Vis) i autoput Banja Luka-Bosanska Gradiška (lokalitet petlje Mahovljani), zatim magistralni putevi M-17 Nemila-Topčić Polje, M-4 Banja Luka-Čelinac, M-18 Priboj-Simin Han i M-5 Rakovica-Kobiljača, kao i magistralni putevi na području Gračanice (M-4), Kladnja (M-18), Donjeg Vakufa (M-16) i Livna (M-6.1).

U cilju bezbjednog obilježavanja 21.godišnjice genocida nad građanima Srebrenice i ukopa identificiranih žrtava, do 11. jula do 24 sata zabranjen je prijevoz eksplozivnih materija na području FBiH, saopćeno je iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BiHAMK).