Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Banjaluka

Na Manjači počela vježba Oružanih snaga BiH “Dinamičan odgovor 24-4”

osbih vjezba
Foto: MOBiH

Vježba se realizira u skladu sa glavnim planom obuke i vježbi za 2024. godinu

Vježba Oružanih snaga Bosne i Hercegovine „Dinamičan odgovor 24-4“, na kojoj će se realizirati ocjenjivanje učesnika vježbe prema NATO-ovom konceptu ocjenjivanja operativnih sposobnosti (OCC E&F), zvanično je počela 4. juna ove godine u kasarni „Mika Bosnić“ na Manjači, Banja Luka, i trajat će do 10. juna 2024. godine.

Vježba se realizira u skladu sa glavnim planom obuke i vježbi za 2024. godinu.

Nakon izvršenog postrojavanja komande 4. pješadijske brigade i potčinjenih jedinica, izvršena je predaja operativne nadležnosti zamjenika komandanta Operativne komande za operacije, brigadira Nebojše Bošnjaka direktoru vježbe, zamjeniku komandanta Komande za podršku za operacije, brigadiru Jasminu Čajiću.

U obraćanjima Bošnjak i Čajić su istakli njihova očekivanja od navedene vježbe, ali i druge značajne aspekte bitne za realizaciju vježbe „Dinamičan odgovor 24-4“.

Čajić je posebno ukazao na zakonitost, profesionalizam i poštivanje svih propisanih i naređenih procedura od strane svih učesnika vježbe.

Na kraju je apostrofirao važnost na poduzimanju svih mjera sigurnosti svih učesnika vježbe, s ciljem eliminiranja bilo kakvih oblika vanrednih događaja, saopćio je Ured za odnose s javnošću MOD BiH.