Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Na ovom graničnom prijelazu na ulaz u Hrvatsku čeka se dva i po sata

guzve-granica-promet

Na pojedinim graničnim prijelazima Hrvatske sa susjednim zemljama čeka se i do dva sata i 30 minuta, javlja Anadolu Agency (AA).

Na graničnim prijelazima između Bosne i Hercegovine i Hrvatske na ulazu u tu zemlju čeka se između 30 minuta (Gunja/Brčko i Slavonski Šamac/Bosanski Šamac) i 90 minuta (Gornji Brgat/Ivanica). Ipak, dva sata i 30 minuta čeka se na graničnom prijelazu Hrvatska Kostajnica/Bosanska Kostajnica dok zadržavanja na izlazu iz Hrvatske nisu duža od 20 minuta.

Na graničnom prijelazu Karasovići (Sutorina) na granici između Crne Gore i Hrvatske na ulazu u Hrvatsku zadržavanja su 30 minuta, odnosno 20 minuta na izlazu iz te zemlje.

Na graničnom prijalzu Goričan II (Letenje II) između Mađarske i Hrvatske na ulazu nema dužih zadržavanja, dok se na izlazu čeka 45 minuta.

Duža zadržavanja zabilježena su na granicama između Slovenije i Hrvatske.

Tako se na GP Macelj (Gruškovje) na izlazu iz Hrvatske čeka dva sata i 30 minuta, odnosno na GP Bregana (Obrežje) i Kaštel (Dragonja) 90 minuta.

Čekanja na granici između Srbije i Hrvatske nisu duža od 15 minuta, saopćio je Hrvatski autoklub (HAK).

S druge strane, iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BiHAMK) pozvali su sve učesnike u saobraćaju da vode maksimalan oprez zbog nestabilne vremenske situacije i povremenih pljuskova u Bosni.

Pojačan je promet vozila na izlazu iz BiH na graničnim prelazima Bosanska Gradiška, Bosanski Brod, Bosanska Kostajnica, Hum i Ivanica.

Zbog izvođenja radova na području Hrvatske obustavljen je saobraćaj na GP Bosanski Novi-Dvor.