Zapadnohercegovački kanton

Na učeničkim diplomama se “ukazao” logo Čovićevog HNS-a (FOTO)

logo

Na ovo je reagirala i Hrvatska republikanska stranka iz Gruda rekao je da je kontrola obrazovanja obilježje totalitarnih režima. ”Jesmo li na pragu takve kontrole?”, zapitali su

Hrvatski narodni sabor je iz medija upoznat o tome da se jedna verzija njihovog loga nalazi na svjedodžbama učenika koje nastavu pohađaju po hrvatskom planu i programu u Zapadnohercegovačkom kantonu i smatraju kako njemu tamo nije mjesto, piše Bljesak.info.

”Nema nikakve potrebe ni službenog razloga da se takvo nešto nalazi na svjedočanstvu obrazovnih ustanova. Niti je HNS bilo kada razmatrao tu tematiku, niti dozvolio, niti ima osnove da logotip HNS-a bude na takvim dokumentima”, rekao je Josip Medžo glavni tajnik Hrvatskog narodnog saveza.

Kaže, kako ne zna za tu aktivnost, niti je HNS o tome obaviješten, te je moguće da je ”neko u vlastitoj režiji dizajnirao ovaj prijedlog”.

Merdžo je rekao kako ovaj logo na diplomama nije službeni logo Hrvatskog narodnog sabora, nego ovo jedna od modifikacija loga kojeg koriste u HNS-u.

Inače, i prema prezentaciji Univerziteta u Mostaru koja je objavljena početkom decembra prošle godine na YouTubeu, a gdje se pojašnjava kako funkcionira SUMIT Matica, vidi se kako bi na desnoj strani “Ispisa izvještaja o uspjehu” trebao stajati i logo Hrvatskog narodnog sabora (HNS).

Nakon objave je reagirao premijer Zdenko Ćosić koji je izjavio da je zatečen ovim, te ”ne može vjerovati niti razumije” kako se pojavila neka pedagoška isprava ovjerena pečatom škole i potpisom ravnatelja a koja ne odgovara propisima koji definiraju sadržaj i oblik pedagoške dokumentacije.

Ćosić je zatražio i upravni i prosvjetni inspekcijski nadzor koji će utvrditi činjenice.

”Posebna je priča što je nekome palo na pamet na školsku službenu ispravu otiskati naziv i logotip Hrvatskog Narod Sabora, krovne političke organizacije bosanskohercegovačkih Hrvata, koja kao takva nikako ne može stajati tu!”, rekao je predsjednik Vlade ZHK.

Merdžo je komentirajući Ćosićeve izjave rekao da je on kao član predsjedništva HNS-a za javnost jasno izrekao koji su naredni koraci vlade ZHK, te da nema potrebe da HNS bilo što drugo radi. Na ovo je reagirala i Hrvatska republikanska stranka iz Gruda rekao je da je kontrola obrazovanja obilježje totalitarnih režima. ”Jesmo li na pragu takve kontrole?”, zapitali su.