Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

bosanski šamac

Načelnik odustao od skupocjene limuzine: “Bit će sprovedena kad se ispune uslovi”

djordje-milicevic-capital

Kako je rekao, trenutno koristi automobil Centra za socijalni rad koji je ovoj ustanovi doniran, dok „Audi“ bivšeg načelnika više nije bezbjedan

Načelnik opštine Bosanski Šamac Đorđe Milićević odustao je od luksuznog automobila koji je namjeravao da plati do 105.000 maraka, javlja Capital.

Dan nakon što je CAPITAL objavio ovu informaciju, opštinska administracija je poništila tender zbog „dokazivih razloga koje nisu mogli predvidjeti u vrijeme pokretanja javne nabavke“.

Naime, kako su objelodanili, oni nisu uspjeli prodati auto bivšeg načelnika pa im je zafalilo novca.

„Postupak se otkazuje iz razloga što nisu obezbijeđena dovoljna finansijska sredstva za predmetnu nabavku, a tiču se neuspjele prodaje putem licitacije putničkog motornog vozila marke „Audi“, navodi se u obrazloženju iz Opštine Bosanski Šamac.

Podsjećamo, kako smo juče pisali, načelnik Milićević je naručio automobil sa automobil sa automatskim mjenjačem, snagom motora od 160 kilovata, sjedištima od mikrofiber materijala i poliestera otpornim na fleke, zatamnjenim staklima, točkovima od 18 inča i brojnom drugom opremom.

Kako je rekao, trenutno koristi automobil Centra za socijalni rad koji je ovoj ustanovi doniran, dok „Audi“ bivšeg načelnika više nije bezbjedan.

Milićević kaže da se od nabavke nije odustalo, ali da će ona biti sprovedena kada se za nju ispune finansijski uslovi te da će planirani iznos biti sigurno manji.

Inače, nakon teksta o nabavci novog automobila, CAPITAL-u se javio i nekadašnji načelnik Bosanskog Šamca, a danas ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske, Savo Minić.

Kaže da smo u prethodnom tekstu naveli kako je on početkom svog mandata kupio auto od 100.000 maraka, a da je automobil plaćen oko 70.000 KM.

„To je bio najjeftiniji audi A6 sa manuelnim mjenjačem, bez kože i bilo kakve posebne opreme, a koštao je 71.800 maraka. Auto koji je tada opština imala bio je „Hyundai“ benzinac od 3.500 kubika i koji je trošio 18 litara benzina. Zbog toga smo ga i zamijenili“, kazao je Minić.