BiH

prijem kod gradonačelnika

Nagrada za hrabrog sarajevskog policajca Nihada Zolja

25/07/2019

Gradonačelnik je policajca Zolja, koji je stigao u pratnji svojih nadređenih, nagradio Zlatnikom Grada Sarajeva za profesionalnu i hrabru reakciju iako nije bio na dužnosti

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka primio je danas Nihada Zolja, mlađeg inspektora Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo koji je jučer hrabro reagirao na Merhemića trgu i razoružao Ajlu Sadiković, koja je pucala u supruga.

Gradonačelnik je policajca Zolja, koji je stigao u pratnji svojih nadređenih, nagradio Zlatnikom Grada Sarajeva za profesionalnu i hrabru reakciju iako nije bio na dužnosti.

– Zatekao sam se u blizini i kada sam čuo pucanj, prišao sam i u skladu sa zakonom i propisanim protokolom, razoružao žensku osobu i stavio je pod kontrolu. Nakon toga sam pomogao ranjenom muškarcu, te pozvao kolege. Čvrsto vjerujem da je to bila moja profesionalna i građanska dužnost – rekao je Zolj.

Gradonačelnik Skaka je istaknuo kako je riječ o vrlo plemenitom činu koji šalje važnu poruku građanima i cijelom društvu.

– Vaš čin potvrđuje da povjerenje koje građani imaju u policiju ima čvrste osnove. Hvala vam zbog toga. Sarajevska policija je zasigurno jedna od najboljih, ako ne i najbolja agencija za provođenje zakona u državi, zbog čega zaslužuje svu našu podršku – rekao je gradonačelnik Skaka.

Mlađi inspektor Zolj je sin poznatog heroja odbrane Sarajeva Sulejmana Zolja, nosioca “Zlatnog ljiljana” koji je poginuo 8. juna 1992. godine u borbama na Trebeviću.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.