Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Najava pozitivnih pomaka u Fabrici obuće “Aida”

aida1

Zajednički poslovni aranžman Fabrike obuće ”Aida” i firme ”Intral BH” d.o.o. bila je tema današnjeg sastanka delegacije Vlade Tuzlanskog kantona i direktora fabrike ”Aida” Bahridina Bašića sa većinskim vlasnikom firme ”Intral BH” Borutom Lukežom i direktorom te firme Alijom Šehovićem.

Naime, kompanija ”Intral BH”, koja svoje proizvodne pogone ima u Lukavcu, zainteresovana je za značajnije povećanje proizvodnih kapaciteta, za što će im biti potreban adekvatan prostor kojim raspolaže fabrika ”Aida”.

Kako je bilo govora na sastanku, osim iznajmljivanja proizvodne hale, određeni dio posla ”Intral BH” je voljan i da prepusti fabrici ”Aida”.

– Vlada Tuzlanskog kantona podržava svaki pokušaj rješavanja, ako ne u cjelini, onda parcijalnih problema u fabrici “Aida”, tako da ćemo svakako dati našu saglasnost za sklapanje ovog perspektivnog poslovnog aranžmana – istakao je premijer Bego Gutić.

Vlasnik ”Intrala” Borut Lukež je istakao da se u prvoj fazi radi o kooperantskom poslu, a u drugoj fazi bi moglo doći i do otvaranja novih radnih mjesta u ovoj kompaniji, koja ima svoje mjesto u obućarskoj i autoindustriji.

Uime Vlade Tuzlanskog kantona današnjem sastanku su prisustvovali savjetnik premijera TK Miralem Nuhanović, ministar industrije, energetike i rudarstva Srđan Mićanović i pomoćnik ministra Ishak Gergić, saopćeno je iz Ureda za zajedničke poslove kantonalnih organa Tuzlanskog kantona.