BiH

Nije prihvaćen prijedlog za suspenziju ili smjenu Gorana Zupca

18/05/2015

Na sjednici Neovisnog odbora Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH), članovi Odbora nisu prihvatili da se Vijeću ministara BiH uputi prijedlog za suspenziju ili smjenu direktora Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) Gorana Zupca.

Odlučeno je da članovi Odbora u roku od sedam dana dostave eventualne primjedbe na Prijedlog izvještaja o radu za 2014. godinu, kako bi se Neovisni odbor o njemu očitovao na narednoj sjednici, saopćeno je iz PSBiH.

Komentari

1 Comment

  1. sarajevsky

    18/05/2015 at 17:47

    Bivšeg srpskog specijalca odanog Miloradu Dodiku, koji na nekoliko mjesta u SIPA-i drži sebi identične likove, ne može skloniti niko osim Milorad Dodika čiji je on politički sluga. Zbog takve osobe, koja ne odgovara nikome po hijerarhiji službeno i na vrijeme, trpi i sama SIPA koja je neka vrsta policije sa gomilom sjajnih momaka u timovima, pravim ljudinama,a na rukovodećim mjestima je po nacionalnom ključu napravljena faktička blokada za normalno djelovanje. Svako naređuje "svojima",a samo neizbježan nadzor stranaca i priliv para ih tjeraju da povremeno upotrijebe te sjajne policajce u nekoj akciji. Goran Zubac u biografiji ima toliko čudnih detalja da bi kao šef državne policije bio nezamisliv u jednoj nacionalno podijeljenoj zemlji. Novinari Slobodne Bosne su detaljno pisali o njegovim marifetlucima, može se naći na internetu,a ono što je sigurno je da će taj partijski drot jednom sigurno otići skupa sa ekipom koja sada vlada Agencijom i da će Agencija postati, silom prilika, glavni bič za kriminalce, jer u BiH ne postoji više dobrih policajaca na jednom mjestu nego tamo.

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.