Najavljeni protesti zbog uređivačke politike RTRS-a

dodik_i_putin

Mladi Saveza za promjene najavili su za sutra protest zbog uređivačke politike Radio-televizije Republike Srpske (RTRS), na čiji rad su iznijeli niz kritika.

Predstavnik mladih PDP-a Nikola Dronjak rekao je na pres-konferenciji u Banjoj Luci da će okupljanje početi sutra u 11.30 sati u Parku “Mladen Stojanović“, a apelovali su i na nezaposlene, penzionere i borce da se pridruže protestima i mirnoj šetnji do zgrade RTRS-a u Banjoj Luci.

-Cilj nam je da se razbije jednoumlje i medijski mrak, jer su Milorad Dodik i SNSD privatizovali javni servis RS. Neprihvatljivo je da bivši šef kabineta predsjednika RS-a i premijerke bude direktor RTRS-a, od kojeg je napravio “Gebelsov TV“ – tvrdi Dronjak.

Mladi saveza za promjene navode da je sutrašnji protest samo početak izražavanja nezadovoljstva radom javnog medijskog servisa u RS-u te da žele da “razbiju matricu da opozicija ništa ne radi“.

I Igor Ostojić je uime mladih SDS-a optužio RTRS da “dijeli političke stranke u RS-u na izdajnike i patriote te da prijeti opasnost da podijele i narod“, što je neprihvatljivo, jer moraju da budu profesionalna i objektivnija medijska kuća.